Orbánnak feltették a parlamentben azt a kérdést, amit soha nem akart hallani

Harangozó Tamás szocialista képviselő, az ellenzéki képviselők ellehetetlenítéséről szóló Házszabály módosítás kapcsán szólalt fel a parlamentben. A képviselő a Fideszes felszólalásokban gyakran emlegetett közös normák kapcsán tette fel a kérdést: milyen közös normákról lehet itt beszélni?

“Demokratikus országban házszabályt egy párt nem ír. Azt egypárt rendszernek hívják!”

– mondta Harangozó. Majd szembesítette a Fidesz padsorait azzal a ténnyel, hogy tavaly év végén, a rabszolgatörvényt Házszabály ellenesen fogadták el, így az érvénytelen, hiszen a törvény vitáját a jelenlévő képviselők többségével lehet lezárni, miközben a Fideszből egyedül Kósa Lajos vett részt a vitában.

Harangozó kitért arra is, hogy pont a Fidesz képviselőinek nincs semmi jogalapja arra, hogy az ellenzéken számonkérjen bármit is, hiszen az elhíresült kordonbontásuk is egy hasonló, figyelemfelhívó akció volt, amikor úgy gondolták, hogy jogellenes annak felállítása. Persze a Fidesz padsoriből mindezekre csak a jól bevált komcsizós bekiabálás volt a válasz, mire a szocialista képviselő is felvette a kesztyűt, és megkérdezte:

“Orbán Viktor volt MSZMP párttikár apja miből vette meg a bányát?”

Ezzel Harangozó arra a köztudott tényre célzott, hogy a rendszerváltáskor az államtól ingyen kapott, volt Tiszti Kaszinó eladásából a Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum közösen közel másfél milliárd forint bevételre tett szert, majd a Fidesz azt gazdasági társaságokba fektette, többek között a  Quality Invest Rt.-be, amelynek szerepe volt később a bánya megvételében. Így lett gyakorlatilag állami pénzből magántőke. De itt nem állt meg a képviselő,

“Mészáros Lőrincnek miből lett 2 milliárd dolláros vagyona öt év alatt?”

– kérdezte. Majd a hozzászólása befejezéseként annak arra próbálta meg felhívni a fideszes képviselők figyelmét, hogy az ellenzék és az emberek véleményének a semmibevétele, az erőből rájuk kényszerített szabályok semmi jóra nem vezetnek, fennáll a veszélye, hogy a Fidesz uralmának nem lesz békés vége.

A hozzászólás itt tekinthető meg teljes egészében, megéri rászánni az időt!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!