Itt a nagy CSOK átverés: kiderült, hogy mivel trükköznek Orbánék

Orbán szereti magát a nemzet nagy jótevőjeként beállítani. óriásplakátokon, állami TV hirdetéseken, újságok hasábjain kürtölték világgá, hogy ma már milyen magas állami támogatással lehet lakáshoz jutni, azoknak, akiknek van gyermekük.

Ám az egész CSOK támogatás nem más, mint egy nesze semmi fogd meg jól!

Ugyanis semmi más nem történik, mint az állam az egyik zsebéből kivesz, a másikba beletesz, miközben megpróbálja elhitetni, hogy mennyire jóságos. Az állami támogatások emelkedése automatikusan magával vonzotta a lakásárak emelkedését is, ami sok fiatalt sodort lehetetlen helyzetbe.

De nézzük a tényeket! Egy új ingatlan megvásárlása után 4 százalék vagyonszerzési illetéket kell fizetni, ami 35 év alattiak esetében megfeleződik (2 százalék), ha 15 milliót nem haladja meg a lakás ára. Azonban a tavalyi év során, a lakásár emelkedés miatt a fiatalok egyharmada ezt nem tudta kihasználni!

Idén ez a helyzet tovább fog romolni, hiszen a KSH adatai szerint ennek az évnek az első felében a használt lakások átlagos ára 16,7 millió forint volt, Budapesten pedig 32,7 millió forintot kérnek egy átlagos lakásért. Az újépítésű házak, lakások is többe, átlagosan 27,8 millió forintba kerülnek, a fővárosban pedig az ár 34,5 millió forintra rúg.

Mindez azt eredményezi, hogy az egy gyermek esetén a vissza nem térítendő csok 600 ezer forintos összegét egy használt lakás átlagos 16,7 millió forintos átlagárával számolva elviszi a 4 százalékos illeték, ami 668 ezer forint.

A Budapesti használt lakás árakkal számolva pedig a két gyermekre járó 1 millió 430 ezer forintos támogatást viszi el majdnem teljes egészében az illeték. Tehát,

a kormánynak egy fillérjébe nem kerül ezekben az esetekben a támogatás,

mert amit ad, azt illetékben visszi is veszi rögtön. Erre szokták mondani, hogy ügyes trükk. Kár, hogy a mi bőrünkre megy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!