Nem kivételeznek tovább Orbán haverjaival! Nekik is fizetniük kell!

 

Ritka dolog, hogy egy fideszes városvezetés rendeleti szintre emelje a haverokkal való kivételezést. Az I. kerületben azonban ez is megtörtént: az előző, mostanra már leváltott polgármester annak idején olyan egyedi parkolási megállapodásokat kötött, mely szerint

a budai Várban néhány étterem és luxushotel, valamint Orbán Viktor rezidenciájának látogatói szinte ingyen parkolhatnak.

A fideszes haverok az első három órában óránként 60 forint + áfa áron várakozhatnak az autóikkal. Ez azt jelenti, hogy a kivételezettek a három órás parkolásért alig több mint 200 forintot fizetnek Budapest egyik legkedveltebb turistacélpontjának helyszínén, a Budai Várban! Eközben a város többi részén ugyanennyi ideig tartó parkolásért 1780 forintot kérnek.

És erről a kivételezésről az előző fideszes önkormányzat még rendeletet is hozott!

Mindez persze kiverte a biztosítékot a kerület új vezetésénél. Gelencsér Ferenc, a Várnegyed momentumos alpolgármestere Facebook-posztjában azt írta: döbbenetes, hogy a parkolási válság kellős közepén ilyet meg lehetett tenni.  Fel is tette a kérdést: mennyire életszerű, hogy valaki „elkölt egy laza 30 ezer forintos vacsorát, vagy megszáll a Hiltonban egy éjszakára 40 ezerért, és mindeközben EGY forint+ÁFA / perc alapon parkolhat az első három órában egy olyan helyen, ahol a lakók egyre jobban háttérbe szorulnak, és problémát jelent a saját otthonuk közelében történő parkolás.”

Ez a kivételezés egyes számítások szerint évente 62 millió forint bevételkiesést okozott az I. kerületi önkormányzatnak.

Ezért az alpolgármester most azt kezdeményezi, hogy a kedvezményezettek köréből a profitorientált luxuséttermek és -szállodák kerüljenek ki, „a Budai Vár ugyanis egyrészt megtelt, másrészt nem parkolóház.”

Az így megtakarított pénzből az önkormányzat minden évben két lakást vehet, amelyeket szociális bérlakásként ki tud majd adni a kerületi, szerényebb sorú lakosoknak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!