Sosem volt még aljasabb Orbán: az izomsorvadásos kisfiúba is belerúgott

Nagy felzúdulást keltett az utóbbi időszakban, hogy Mészáros Lőrinc két különböző izomsorvadásos kisfiú esetében is több mint százmillió forinttal támogatta, hogy megkapják a szükséges kezelést a betegségükre. Bár kétségkívül jó dolog, hogy a lopott pénzt végre egyszer jó célra is fordították, ettől még nem lesz kevésbé lopott pénz a lopott pénz,

mondhatni, Mészáros váratlan jótékonykodása felfogható egyféle erkölcsi pénzmosásként is,

mellyel megpróbálják elfogadhatóbbá tenni a NER-lovagok vérlázító vagyonosodását (ettől az még természetesen nem lesz kevésbé felháborító).

Különösen azután nem, hogy kedden a Fidesz egy életre bebizonyította, hogy a villogáson kívül tényleg az égvilágon semmit nem jelent nekik Zente és sorstársai sorsa. Rig Lajos jobbikos képviselő indítványát, ami pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedők, köztük az SMA-s gyerekek számára,

a parlament orbánista fele gondolkodás nélkül leszavazta.

A javaslatot már a múlt héten is leszavazták egyszer, akkor az előkészítő bizottságban, most viszont már a parlament előtt is. Csak hogy érzékeltessük, micsoda féregség ez a magát kereszténynek és emberbarátnak hazudó magyar kormánytól: az SMA kezelése Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban és más országokban is ingyenes, tehát nyilvánvaló, hogy nekik is csak egy tollvonásukba kerülne, hogy ezeknek a gyerekeknek (és még sok másik embernek) az élete egy csapásra megváltozzon.

De nem változik, mert Orbán úgy döntött, Zentéék csak akkor érdemelnek támogatást, ha azzal épp támogatni lehet az aktuális hatalompolitikai céljait (ezúttal pl. Mészáros mosdatását). Természetesen ezt is csak akkor, ha lehetőleg minél kevesebb pénzből meg lehet ezt oldani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!