Orbán átlépett egy határt – Miniszterelnökhöz nem méltó módon viselkedett!

Orbán Viktor egyik kötelezettsége, hogy részt vegyen az Országgyűlés ülésén, és időnként válaszoljon az ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre. Igaz, hogy legutóbb a miniszterelnök meghallgatta a kérdéseket, de érdemi választ egyik esetben sem adott – közölte a 444.hu. Mindegy volt, hogy milyen hangnemet ütött meg az az ellenzéki képviselő aki épp kérdezett, Orbán összes válasza személyeskedő és alázó volt, ami egyáltalán nem méltó az ő posztjához.

Jakab Péter jobbikos képviselő azzal kezdte felszólalását, hogy “száraztészta helyett most azt hoztam, amitől a legjobban fél, a nép hangját”, majd a következőket kérdezte Orbántól:

  • Mészáros Lőrinc vagyonából mekkora az övé?
  • Vállalja-e, hogy hazugságvizsgáló alatt is válaszol erre a kérdésre?
  • Illetve meg tudna-e élni havi 56 ezer forint nyugdíjból?

A jobbikos képviselő által feltett kérdések megválaszolása helyett, Orbán inkább az SZDSZ-hez hasonlította a Jobbikot:

“Emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, akik végül összeálltak Gyurcsánnyal, meg az MSZP-vel. Az is lett a vége: ma alulról szagolják az ibolyát.”

Harangozó Tamás szocialista képviselő is több kérdéssel próbálkozott a miniszterelnöknél. Rákérdezett az egyéni nyugdíjszámlák ígéretére, valamint az uniós bírságot is számon kérte, de ő sem járt sikerrel. Érdemi válaszok helyett Orbán megint elővette egyéni stílusát:

“miközben önök egyfolytában a sajtószabadságról papolnak, az ország legnagyobb példányszámú baloldali napilapját egy nagy vállalkozó, ahogy önök mondják, oligarcha tulajdonolja. Nem sok ez a képmutatásból?”

A kormány környezetpolitikájáról próbált érdeklődni az LMP-s Schmuck Erzsébet, ám a feltett kérdések megválaszolása helyett, Orbán azt vágta a képviselő fejéhez, hogy:

“szemben önnel, aki ezt egy bürokráciakérdésnek tekinti, mi nem a bürokratákat védjük, hanem a környezetet. Ön állást akar szerezni embereknek, a környezetvédelemre hivatkozva. Nem a bürokratákat kell védeni, hanem a környezetet.”

Szabó Tímea a Párbeszéd képviselője pedig a múlt héten beterjesztett önkormányzatokat érintő jogszabály-módosítás indokát szerette volna megtudni a miniszterelnöktől, de ő sem járt sikerrel a nyílt és egyenes választ tekintetében:

“A jogszabályok olvasása sem egy egyszerű feladat. (..) Ön félreérti. Olyasmivel támad meg engem, amit nem tud, vagy nem ért. Javaslom, hogy olvassa el!”

– válaszolta Orbán.

Z. Kárpát Dániel is az uniós bírságról kérdezte Orbánt, de válasz helyett gyurcsányozást kapott Orbántól a jobbikos képviselő:

“Azt javaslom, hogy ha már ilyen jól összemelegedtek, és szövetségben vannak egymással, ezeket a kérdéseket tekintsék át”.

A budapesti türk képviselet diplomáciai mentességéről szeretett volna érdemi választ kapni Gurmai Zita, valamint az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatáról, de az MSZP-s képviselő kérdéseire, Orbán így reagált:

“Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik, de ha Magyarországon van a Türk Tanács irodája, az zavarja önöket!

Mert önök bevándorláspártiak! Azok a türkök bezzeg jók, akik migránsok! Azok jöhetnek, ugye? Csak diplomáciai képviselet nem jöhet”.

Szokták mondani, hogy “a legjobb védekezés a támadás”, és Orbán is ezt követte most, de az a hangnem és stílus amiben válaszolt az ellenzéki képviselőknek, egyáltalán nem méltó egy miniszterelnökhöz. Ha Orbánnak nincs rejtegetnivalója, akkor miért nem válaszol egyenesen és korrekt módon a feltett kérdésekre?!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!