Teljes a téboly: állami támogatással akarnak filmet forgatni Orbánról

Orbán Viktor miniszterelnök, Káel Csaba, mint a Müpa vezérigazgatója s Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóünnepségén 2017. január 6-án. © MTI / Máthé Zoltán

Káel Csaba rendezővel, filmügyi kormánybiztossal készített interjút a HVG. Káel nem csak a MÜPA vezérigazgatója, de a Filmszakmai Döntőbizottságban is tag kormánybiztosként. Sokaknak ismerős lehet a neve a kilencvenes évekből, hiszen

Káel 1994-től 1998-ig kampányvideókat csinált a Fidesznek.

Az inetrjúban hosszasan értekezik a mai magyar filmgyártás hiányosságairól, például hiányolja a saját, a közép-európaiakra jellemző humort. De az ezredforduló témáját sem dolgozta fel senki filmekben, miközben véleménye szerint “Magyarország is dúskál az izgalmas korszakokban és karakterekben.”

Ekkor teszik fel neki a kérdést, hogy vajon azt el tudná-e képzelni, hogy az első Fidesz-kormány megalakulásáról az ő, akkor elkészített anyagainak a segítségével legyártsanak egy sorozatot? A válasz:

“Persze, miért ne lehetne ilyen filmet csinálni?”

Semmi sem hiányzik jobban ennek az országnak, mint forgatni egy sorozatot Orbánról, Erdogan Szulejmánunk már úgy is van, esetleg lehetne írni róla regényt is, amit kötelező olvasmánnyá tesznek. Őrület.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!