Teljes a pártfelügyelet – A kormány rendre utasította a nagykövetségeket!

A rendszerváltás évfordulója mindenki számára nagyon fontos. Épp ezért ezt az eseményt, mint minden évben, a nagykövetségek is megünneplik, ám most a harmincadik évforduló alkalmából, a kormány külön instrukciókkal látta el a külképviseleteket.

A kormány küldött egy listát minden nagykövetségnek, melyen felsorolták azokat a nevek, akikkel ajánlatos megünnepelni ezt az eseményt.

A listán természetesen főként olyan történészek, szociológusok, színészek és rendezők szerepelnek, akik nyíltan támogatják a Fidesz-kormányt!

A Népszava azt írja, hogy a külképviseletek mindeddig önállóan rendezhették meg a programjaikat, a kormány külön beleszólása nélkül. Most a lapnak egy név nélkül nyilatkozó diplomata elmondta: “egy valamire való nagykövetségnek képesnek kell lennie arra, hogy megszervezzen egy megemlékezést és oda az országot megfelelően reprezentáló előadókat hívjon meg.”

Majd hozzátette, hogy

Természetesen mi sem vagyunk hülyék, senki nem hívna meg kifejezetten kormánykritikus történészt, politológust. De ez a lista több szempontból nagyon egyoldalú. Ha már a rendszerváltásra emlékszünk: az abban aktív, máig élő történészek, politológusok közül például senki nem szerepel.

Az ajánlottak listáján a történészeknél, szociológusoknál szerepel például Bauer Béla, aki a Századvég munkatársa; Gerő András, aki a Közép-Európai Egyetemen tanít, de emellett írt már több tanulmányt is a kormánynak milliós megbízási díjért.

Nánay Mihály, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke, valamint Schmidt Mária és Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója.
Felsorolják még az ajánlottak között a Horthy Miklósért nyíltan rajongó Takaró Mihály, akinek szélsőséges nézetei miatt már több szakértő is lemondott a Nemzeti Alaptantervet előkészítő bizottságban.

A politológusok között felbukkan például Frank Furedi, aki elég gyakran bírálja az európai jobb- és baloldal vezetőit is. A színészek, rendezők között pedig megtalálható az Orbán Viktorral és a Fidesszel is nyíltan szimpatizáló Cseke Péter, Eperjes Károly, Nemcsák Károly és Reviczky Gábor is, aki korábban kedvezményes lakást kapott Ferencvárosban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!