Orbán most kihúzta a gyufát – Az egész EU-t semmibe vette

Hatalmas felháborodást keltett főként a fővárosiakban, hogy Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozója miatt, szinte teljesen megbénult Budapest közlekedése.

A főváros főbb csomópontjain nemcsak az autós forgalom, de még a tömegközlekedés és a gyalogos forgalom is leállt. Az embereket nem engedték ki a metró-aluljáróból, mellékutcákba voltak kénytelenek várakozni, és sokan még a saját lakásukba se tudtak hazamenni mindaddig, míg a delegáció el nem vonult.

De nem csak a budapestiek bosszankodtak!

Múlt szerdán állapodtak volna meg az EU-s országok abban, hogy vetnek-e ki újabb szankciókat Törökországra amiatt, hogy a Ciprushoz tartozó vizek alatt keres gázt. A döntés meghozatala azonban elmaradt, mivel egyedül a magyar kormány nem volt képes választ adni az ügyben – közölte a 444.hu.

Várhelyi Olivér EU biztos-jelölt közölte az EU-s nagykövetek ülésén, ami megelőzte a most hétfői külügyminiszteri csúcsot, hogy nem kapott felhatalmazást a magyar kormánytól arra, hogy átengedje a török vétóról szóló napirendi pontot.

Így nem csak Budapest lakóinak kellett várakozniuk csütörtökön a magyar kormányfő és a török elnök ‘randevúja’ miatt, hanem Európa 27 tagállamának is.

Erdogan egynapos látogatását követően, péntek reggel megszületett a magyar kormány válasza is, melyben elálltak a vétó jogától, így hétfőn az EU-s tagállamok külügyminiszterei új szankciók kivetéséről dönthetnek majd Törökországgal szemben.

Október elején a magyar kormánynak már volt egy hasonló húzása.
Akkor a török hadsereg újabb szíriai hadjáratát szerette volna elítélni az EU, de a magyar kormány megvétózta a döntést, végül a hadjárat elindítását követően Orbánék mégis engedtek, így a reggelre tervezett nyilatkozatot csak este sikerült kiadnia Brüsszelnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!