Újabb pofont kaphat a volt fideszes – ezzel most végleg elbukhat mindent!

Borkai Zsolt és Tarlós István - Olimpiával suttogók (kép: Népszava)

Az eddig legnagyobb szexbotrány, melynek Borkai Zsolt volt az egyik főszereplője, még mindig tartogat meglepetéseket. Annak ellenére, hogy a volt győri polgármester folyamatosan veszíti el státuszait, az élet még mindig újabb és újabb pofonokat ad neki.

Borkai Zsolt 1988-ban szerzett olimpiai aranyérmet lólengésben, 2010 és 2017 között pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is volt.

A szex- ás korrupciós botrányát követően a Magyar Torna Szövetség visszahívta Borkait az Olimpiai Bizottságból, így annak ő már nem tagja,

de az olimpiai életjáradékra, mely havonta 324 ezer forint, továbbra is jogosult

– közölte a 444.hu.

Mindemellett előbb a Fideszből volt kénytelen kilépni, később pedig a polgármesteri címéről is lemondott.

Tehát jelenleg egyetlen fontosabb dolog maradt neki, az életjáradék. Ahhoz, hogy ezt megvonják tőle, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kéne változtatnia az ezt szabályozó törvényen.
Most azonban úgy tűnik, hogy Borkai kaphat egy utolsó, végső pofont is korábbi tetteiért,

mivel egy másik korábbi olimpiai bajnok kezdeményezte, hogy erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot egy sportolótól.

Steinmetz Ádám jobbikos képviselő azt írta a hvg.hu-nak, hogy “a sporttörvényt módosító javaslatát a MOB jogi osztálya véleményezte, azt a MOB elnöksége sajtónyilvános ülésén fogja tárgyalni” november 13-án.

Korábban a MOB pedig azt a nyilatkozatot adta az Indexnek, hogy “2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük”.

Ezzel szemben azonban úgy tűnik, mégis lesz még dolga a MOB-nak a szexbotrányba keveredett olimpiai bajnokkal, aki akár a megmaradt életjáradékát is elveszítheti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!