Akkorát pávatáncolt Orbán péntek reggel, amekkorát még soha életében

Szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában a tegnap este kialakult káoszra is kitért a magyar miniszterelnök. Szerinte Erdogan látogatása azért fontos Magyarországnak, mert “a Moszkva–Berlin–Ankara-háromszög realitásaihoz igazodva kell megtalálnia a külpolitikai és gazdasági számításait”.

Mint mondta, nem kívánja minősíteni az ellenzék magatartását, bár “a kísértés nagy”. Kiemelte ugyanakkor, és itt jön a meglepő rész, hogy

nem rosszindulatot, mint inkább tudatlanságot lát az ellenzék részéről a tiltakozások kapcsán.

Hozzátette: Erdogan elmozdítása a bevándorláspárti erők érdeke. Ha ott nincs biztonság és rend, nem lehet megállítani az áradatot, ami a bevándorláspártiak álma.

Ha jól értjük tehát, amit Orbán összehordott, ezek szerint az egykor kerítésbontónak, Soros György ügynökének, migránssimogatónak bélyegzett ellenzéket mára már nem a rosszindulat, hanem csak a szimpla tudatlanság vezérli. Ellentétben a bevándorláspártiakkal, akiket csak a rosszindulat vezérelhet, hiszen tudatosan akarják migránsokkal elárasztani Európát, ezt ő maga mondta.

Ergo: Orbán szerint az ellenzék már nem bevándorláspárti, csupán naiv és tudatlan.

Ez hatalmas retorikai irányváltás, 2015 óta ugyanis mindenki, aki nem fideszes, azonnal megkapta a bevándorláspárti jelzőt a kormányoldaltól. Az új időket jelzi, hogy Orbán szemlátomást már nem meri nyíltan antagonizálni hazai ellenfeleit, sokkal szelídebben, már-már hízelegve beszél róluk, most is a budapestieknek üzenve csupán annyit mondott, értékeli, hogyha elfogadni nem is, de tudomásul vették, hogy Erdogan látogatása mekkora közlekedési káoszt okozott.

Később Gulyás Gergely Fekete-Győr Andrást román ügynöknek nevező megjegyzése kapcsán is finomítani próbált a hangnemen, azt mondta, ő ilyen messzire nem menne, az, hogy a momentumos politikus az RMDSZ-es Kelemen Hunorral szemben a liberális román jelöltet támogatja a romániai elnökválasztáson, inkább csak egy internacionalista, az egykori SZDSZ hagyományaira emlékeztető politikai magatartást jelöl, semmint azt, hogy Fekete-Győr egy idegen ország érdekében járna el.

Hol van ez már ahhoz a tavaly március 15-i beszédéhez képest, amelyben Soros parazitáinak nevezte a teljes hazai ellenzéket? Mi történt Orbán Viktorral?

Megmondjuk, mi: veszített. Egy klasszikussal élve: nem kicsit, nagyon. Tudja, ha tovább folytatja ellenfelei nyílt antagonizálását, leplezetlen provokálását, azzal elkerülhetetlenül belekormányozza bűnös rendszerét a szakadékba. A következő idők taktikája ezért a leplezett szabotázs, a sunyi kettős kommunikáció, a hazug konszolidáció lesz, melynek célja, hogy kioltsa a kormányfővel szemben felgerjedt hatalmas feszültségeket.

De vigyázzunk: hazudik! Levegővétel nélkül, mint a vízfolyás. Ne azt figyeljük, amit mond, hanem amit tesz, ugye emlékszünk rá?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!