Putyin elkezdett fenyegetőzni – kinek szánta a közleményt?

Magas rangú katonatisztek és ügyészek előléptetési ceremóniáját rendezték meg a napokban Moszkvában, amelyen részt vett Vlagyimir Putyin orosz elnök is. Természetesen fel is szólalt a rendezvényen, ahol sikerült egy olyan fenyegetést útjára indítani, amiről rögtön ki is jelentette, hogy persze ez nem is fenyegetés. „Védelmi képességeink kiépítését tervezzük, hiperszonikus, lézer és más

olyan fegyverrendszerek hadrendbe állításával, amelyekkel más államok nem rendelkeznek.

Ez ugyanakkor még nem ok arra, hogy bárkit is fenyegessünk.” – jelentette ki az orosz elnök. Régebben is felröppentek már hírek, olyan eddig nem látott hatású fegyverekről, melyeket Oroszország kifejlesztett.

A szakértők véleménye megoszlik abban a kérdésben, hogy ezek a fegyverek valóban léteznek-e, vagy csak fejlesztési szakaszban tartanak, esetleg csak tervek. Mindenesetre, az biztos, hogy ezeknek az új típusú fegyvereknek a létezésével akar Putyin alkupozíciót szerezni a nemzetközi porondon. Többek között a következőt üzente Putyin a világnak:

„Másrészt viszont minden tőlünk telhetőt hajlandóak vagyunk megtenni a leszerelési folyamat továbblendítése érdekében, tekintetbe véve legújabb fegyverrendszereinket is, amelyek egyedüli feladata a biztonságunk szavatolása a ránk leselkedő növekvő fenyegetések miatt”

Ennél kélnyelmesebb dolog nem létezhet, megígérni olyan fegyverek leszerelését, amiket még senki sem látott, csak a Kreml nyilatkozataiból tudunk a létezésükről. Mis is reméljük, Putyin csa blöfföl.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!