Ezt is megértük: a törökök ma újra kitűzik a félholdas zászlót a Budai Várban

Továbbra sem teljesen világos, miért akarja tisztára nyalni a török vezér fenekét a magyar miniszterelnök.

Bár tavaly ősszel egyszer már járt Budapesten Erdogan, valamiért Orbán ma is fontosnak találta, hogy újra vendégül lássa a török diktátort. A magyar kormányfő régóta építgeti kapcsolatát Erdogannal – 2013-ban volt, hogy meghirdette a keleti nyitás politikáját, azóta pedig évről-évre egyre keletebbre tette át a magyar diplomácia székhelyét.

Az utóbbi években már odáig fajult a helyzet, hogy Vlagyimir Putyin pl. többször járt Budapesten, mint ahányszor az összes többi európai fővárosban együttvéve, Orbánt pedig minden nagy nyugati lap mára a világ erős emberei (értsd: kártékony populistái) között emlegeti.

Van is rá bőven okuk. Orbán az uniós diplomáciával szembemenve támogatta pl. a török alkotmánymódosítást, ami bebetonozta Erdogant a hatalomba, sőt még a török elnök beiktatási ünnepségén – egyedüli EU-s vezetőként – is részt vett. Az igazi diplomácia atombombát viszont akkor sikerült kirobbantania, amikor nemrégiben már a háborús agressziójában is a török vezetés pártjára állt, és megfúrta a hadműveleteket előzetesen elítélni szándékozó közös uniós fellépést.

Ma már konkrétan ott tartunk, hogy a székhelyét időközben a Budai Várba királyként áthelyező Orbán – meggyalázva magyar hőseink emlékét –

önként és dalolva vörös szőnyeget borít a török vezér elé, hogy az újra kitűzhesse az egykor csellel elfoglalt Várba a gyalázat szimbólumát, a félholdas török zászlót.

Teszi mindezt azért, hogy megmutassa Európának, őt nem lehet irányítani, mert kisegérként ő fogja fújni a passzátszelet. Orbán a hivatalos bejelentések szerint a török gázvezetékről, különböző gazdasági ügyekről, és megvásárolni kívánt harckocsikról fog tárgyalni Erdogannal, bár nem sok információ szivárgott ki a konkrétumokkal kapcsolatban.

Bármiről is fognak azonban, mi élőben beszámolunk a fejleményekről. Tartsanak velünk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!