Botrány az Andrássyn: Orbán lecsapott a tüntetőkre

A DK tüntetését azonnal megakadályozta a rendőrség.

Csütörtök reggel az Andrássy úton akart demonstrálni Erdogan látogatása ellen a DK. Aktivistáikkal olyan képeket próbáltak kirakni az út szélén lévő kandeláberekre, amelyek a török elnök tömeggyilkosságaira hívják fel a figyelmet.

Állításuk szerint a rendőrség ezt azonnal megakadályozta.

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője úgy fogalmazott: Erdogan kezéhez ártatlan civilek, nők, idősek és gyerekek vére tapad, az ő képeiket akarták kihelyezni az út mentén. Mivel a rendőrség ezt azonnal megakadályozta, így élő Facebook-bejelentkezésben, a táblákkal az út szélén állva tartották meg a demonstrációjukat.

Szembesítjük a gyilkos török elnököt tetteinek áldozataival! Az Andrássy út lámpaoszlopaira tesszük fel azoknak ártatlanoknak a képeit, akik mind Erdogan miatt haltak meg. Oszd meg és kövesd élőben Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Donnerstag, 7. November 2019

Nem csak nekik jutott eszükbe egyébként az ártatlanok képével demonstrálni. A Momentum ifjúsági tagozata csütörtökre virradóra városszerte hasonló témájú plakátokat és matricákat (az egyikre azt írták, hogy “gyerekgyilkos Erdogan”) ragasztott ki. Ők úgy fogalmaztak: szégyen, hogy Orbán Viktor barátjaként üdvözli a háborús bűnöket elkövető török elnököt.

Arról, hogy miről tervez tárgyalni Orbán Erdogannal, és hogy milyen tüntetések várhatók délután a török diktátor látogatása alatt itt és itt olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!