Bajban Orbán: döntő csapást mérhet rá az ellenzék javaslata

A Momentum előválasztással döntené el, hogy ki legyen az ellenzék közös jelöltje Győrben.

Lemondott Borkai Zsolt, ezért legkésőbb jövő márciusig meg kell ismételni a polgármester-választást Győrben. Bár legutóbb Glázer Tímea volt a jelölt, ő annak ellenére sem tudta legyőzni a Fidesz emberét, hogy az korrupciós szexbotrányba keveredett. Nem is véletlen, hogy a Momentum kijelentette:

ők arra tesznek javaslatot, hogy előválasztással döntse el az ellenzék, hogy ki legyen a közös jelölt győrben.

Mint írták, az előválasztásról már többszörösen is bebizonyosodott, hogy működik, a főpolgármesteri és ferencvárosi polgármester-választást is az az ellenzéki jelölt nyerte, akit előtte előválasztáson választottak ki a választók. A Momentum szerint az előválasztás erősíti a részvételiséget és a demokráciát, Budapesten érdemi programalkotást és vitákat hozott, amitől az utóbbi 9 évben meglehetősen elszokott az ellenzék.

„Felpörgette az ellenzéki politikusokat is, hiszen a verseny és a kampányműködés jó hatással van mindenki teljesítményére. Tematizálta a médiát, végre a víziók és a jövő tervezése uralta a hírműsorokat és az online/offline sajtót. Lehetőséget adott, hogy új, friss arcokat is megismerjenek a választók”

– írták.

Glázer amúgy nemrég reagált a Mércének a javaslatra. Azt mondta, jó ötletnek tartja, ő szívesen elindulna az előválasztáson. Az ellenzéki együttműködés kapcsán hozzátette: szerinte az a választás óta töretlenül működik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!