Olyat követel Orbán, amit ha megkap akkor éhen halunk!

Lassan kezdenek körvonalazódni a következő EU-s költésgvetési ciklus számai, amik Magyarországra nézve nem túl biztatóak, hiszen az látszik, hogy míg 2014-2020 között Magyarország a bruttó nemzeti jövedelem (GNI) átlagosan 0,85 százalékát fizette be az uniós büdzsébe, addig ez a szám mostanra 0,98 százalékra növekedne, vagyis évente 1,04 milliárd euró helyett 1,56 milliárd eurót kell majd befizetni.

Orbán el is kezdte a jajjveszékelést, és  Prágában a Kohézió barátai nevű csúcstalálkozón egyenesen igazságtalannak nevezte a költségvetést. Rugalmatlannak, a régi bizottság elhibázott tervének próbálta beállítani, és és elkezdett egy igazságosabbat követelni!

De ebben nagyon melléfogott, mert ez a javaslat még nem tartalmazza azokat a kritériumokat, amelyek az európai normák betartásához kötnék bizonyos támogatások kifizetését. Mert

ha igazságosan akarják a pénzeket elosztani, akkor ennél jóval kevesebbet fog kapni Magyarország,

mert senki sem akarja, hogy az EU-s pénzek jó része az Európai Ügyészség felügyelete nélkül, Orbán családjának és haveri körének a zsebébe kerüljön! A mostani, a befizetett és kapott összeg egyenleg csökkenésének két oka van:

  1. Nagy-Britannia kilépése után fokozatosan megszüntetnék az országoknak járó korrekciós visszatérítéseket, amely a fejlettebb  nyugat-európai országokat még jobban érinti,
  2. számottevően többet költenének az európai biztonságpolitikára, a közös határvédelemre, és a migrációs kihívások kezelésére.

Mindez azt is jelenti, hogy

Orbánnak abban a pillanatban nem fontos a migráció elleni küzdelem, hogy ha annak az az ára, hogy ő otthon kevesebbet tud lopni!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!