Inog a szék Orbán alatt Brüsszelben, a saját szövetségese is bajba sodorta

Miközben már így is nagyon inog a szék Orbán Viktor alatt az EU-ban, amiért szembemenve az európai fősodorral kiállt Recep Tayyip Erdogan török elnök szíriai offenzívája mellett, könnyen lehet, hogy az utolsó szöget a kormányfő koporsójába mégsem Erdogan, hanem

Vlagyimir Putyin fogja beverni.

Semmiképpen nem jön legalábbis jó időpontban, hogy az orosz elnök a szóvivőjén keresztül lényegében egy szerelmeslevelet küldött neki. Putyin azt mondta, múlt heti találkozójukra utalva, hogy

„orbán nem hétköznapi vezető, kiemelkedik európai kollégái közül”.

Hozzátette: olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezetőnek tartja, aki képes önálló értékítéletre is. Erre példa szerinte, hogy a magyar miniszterelnök milyen jól kezeli az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat. Mint mondta, “Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat”.

Nem beszélnek persze, de csak azért nem, mert Orbán az orosz állami propaganda direktívái szerint kommunikál a két ország közötti kapcsolatokról. Ezt természetesen Brüsszelben is pontosán tudják, ott is már egyre kevesebb embert tud átverni a pávatáncával. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időben hatalmas vereségeket kellett elszenvednie az uniós porondon.

Már így is nagyon inog tehát Orbán EU-s karrierje alatt a szék, Putyin méltató szerelmeslevele ezért nem is jöhetett volna rosszabb időpontban neki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!