Most érkezett: bedobta a törülközőt Orbán, végleg lerakta a fegyvert Brüsszel előtt

Forrás: Index

A kormányfő végleg lerakta a fegyvert az EU előtt.

Bár már hónapokkal ezelőtt is elnapolta a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló tervét a kormányfő, most úgy tűnik, végleg bedobta a törülközőt, ugyanis Varga Juditon keresztül megüzente, hogy

végleg eláll a korábbi tervezettől.

Ismeretes, a múlt decemberben elfogadott törvényjavaslat lényegében egy az egyben lefejezte volna az utolsó kormánytól független hatalmi ágat, a bírói hatalmat Magyarországon. Miután a Fidesz a várakozásokhoz képest alul teljesített az EP-választáson, és az Európai Néppártban is sikerült felfüggesztetnie magát, Orbán úgy döntött, hogy egy időre jegeli a kérdést. Most, a vesztes önkormányzati kampány után még erről is lemondani látszik, Varga Juditon keresztül ugyanis közölte, hogy nem csak felfüggeszti a tervet, de végleg kukázza azt.

Helyette egy új, lightosabb törvényjavaslatot fog benyújtani az Országgyűlésnek, ami Varga szerint “minimális átalakítás mellett világos keretet biztosít majd a közigazgatási bíráskodásnak, gyorsítja a jogorvoslatok lezárását és kiszámíthatóbbá teszi a joggyakorlatot“.

Az egész óriási vereség Orbán Viktornak, mivel minden próbálkozása ellenére nem sikerült végrehajtania legfőbb tervét, mellyel végérvényesen az uralma alá hajtotta volna az igazságszolgáltatást Magyarországon. Nagy győzelmet aratott ma a magyar demokrácia.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!