Csődközeli állapotban hagyta hátra a várost a volt fideszes polgármester

Orbán Viktor és Páva Zsolt Fotó: Miniszterelnökség/Árvai Károly

Péterffy Attila Pécs új ellenzéki polgármestere úgy vette át hivatalát, hogy tudomása szerint minden a legnagyobb rendben van a várossal és annak pénzügyi helyzetével, ám mint kiderült, a korábbi fideszes polgármester hatalmas adósságot halmozott fel.

Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere korábban még arról beszélt, hogy 7 milliárd forintos megtakarítással adta át a várost utódjának, de Péterffy Attila a 24.hu-nak eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy

összesen 18 milliárdos hitelállományuk és közel 5 milliárdos működési hiányuk van,

ezért azonnali intézkedések bevezetésére volt szükség.

Péterffy szerint a hatalmas hiányra hétfőn derült fény, ezért még aznap levelet írt az önkormányzati intézmények vezetőinek, melyben megtiltotta nekik, hogy új kötelezettségeket vállaljanak és újabb tételeket hívjanak le a keretszerződésekből az ő engedélye nélkül.

Kedden a polgármester újabb levélben fordult az intézményvezetőkhöz,

ebben tájékoztatta őket a nagyjából 23 milliárd forintos hiányról, és intézkedési tervet kért tőlük a helyzet mérséklésére.

“A fenti drámai számok a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályától származnak, de nem lepődnék meg, ha a Fidesz a korábbi kommunikációját folytatva tagadni kezdené, hogy pár év után ismét a csőd szélére kormányozta a várost. Ha ez megtörténik, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kérek a kormányhivataltól: mondják ki ők, az államigazgatás szerve, hogy ezek a számok a drámai valóságot tükrözik” – írja a polgármester és hozzáteszi:

“Pécsett véget ért az a korszak, amelyben a valós problémákat propagandával és hazudozással lehetett elfedni.

Szembesültünk a problémával, és bár az első feladatunk, hogy elkezdjünk megoldást keresni rá, ahogy azt a kampányban ígértem, a szembesítést most a felelősök sem fogják tudni elkerülni“.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!