Utolsó csapás a jogállamnak: innentől kezdve semmi értelme az alkotmánybíróságnak

Hétfőn 14 órától ült össze az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság, ám a Fidesz két perccel az ülés előtt sajtóközleményében tudatta, hogy Handó Tündét jelölik, és végül nem is történt meglepetés, megszavazták a tagságát.

Handó Tünde jelenleg az Országos Bírói Hivatal elnöke, ahol 2021-ig szól a meg nem újítható kinevezése. Handónak rengeteg konfliktusa volt már az őt felügyelő Országos Bírói Tanáccsal. Handó az OBH (Országos Bírói Hivatal) elnökeként egyébként el sem járt el a tanács üléseire, nem adott a munkájához szükséges adatokat,viszont panaszkodott a két szervezet közötti párbeszéd hiányára, júniusban pedig egyenesen hazaárulónak nevezte a tagokat. A tanács tagjainál betelt a pohár, elegük lett a szabálytalan kinevezési gyakorlatból, és megállapították egy vizsgálatban, hogy

„HOGY DR. HANDÓ TÜNDE AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN TÖBB ESETBEN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA A TÖRVÉNYESSÉGI JELZÉSEKET, TOVÁBBÁ A SARKALATOS TÖRVÉNYEKBEN ELŐÍRT EGYES KÖTELEZETTSÉGEINEK NEM TETT ELEGET.”

hando tunde

Nos, most őt fogják kinevezni a magyar jogállamiságért felelős legfontosabb szerv egyik tagjának. Innentől kezdve egyértelműen látható, hogy a Fidesznek semmilyen szándéka nincs arra, hogy Magyarországra visszatérjen a tisztesség és a jog uralma. Az OBT Handóról szóló közleményét a következőkkel zárta:

„A TÖRVÉNYEK BETARTÁSA ÉS BETARTATÁSA NEM VÁLASZTÁS KÉRDÉSE, HANEM ALKOTMÁNYOS KÖTELESSÉG A KÖZHATALOM GYAKORLÓI SZÁMÁRA.”

Handónak eddig sem sikerült megugrania ezt a lécet, semmi esély rá, hogy most változna át hűséges pártkatonából kiváló jogásszá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!