Kiderült Orbán hazaárulása! A magyar cég helyett az orosz konkurenst pénzeli!

Elképesztő bizonyíték került napvilágra Orbán hazaárulásáról! A Direkt 36 kiderítette, hogy az orosz elnök holnap azért jön, hogy meggyőződjön: Orbán Viktor egy egymilliárd eurós üzlet kapcsán pontosan végrehajtja-e az orosz utasításokat. A bizonyítékok egyértelműek: a magyar állam és Oroszország közösen vasúti kocsikat gyárt Egyiptomnak, s bár a projektet eredetileg a Ganz vezette konzorcium nyerte el, de

a magyar kormány kihátrált a hazai cég mögül, és inkább az orosz konkurens gazdasági csoportnak adott magyar állami hitelgaranciát!

Ez a döntés valószínűleg bárhol a világon a kormányfő lemondásához vezetne, hisz melyik ország hagyná cserben a saját vállalkozását, hogy egy külföldi vetélytársat támogasson? Ebből is látszik, hogy Orbán a „magyar érdekekre” való hivatkozása csupán üres szólam. Mondjuk ki egyenesen:

Orbán Viktor gazdasági hazaárulást hajtott végre!

S hogy miért tette ezt? A válasz roppant egyszerű. A magyar állam által támogatott orosz Transmashholding magyar leányvállalatában olyan fideszesek érdekeltek, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf londoni magyar nagykövet, aki közösen üzletel Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával, a céget pedig az az Illés Géza Márton nevű ügyvéd képviseli, aki az elmúlt években együtt mozgott Tombor András korábbi miniszterelnöki tanácsadóval.

Vagyis az orosz cégben meghatározó részesedése van Orbán strómanjainak!

Emellett persze a Putyinhoz való dörgölődzés is fontos szempont a magyar kormányfő számára. Nem véletlen, hogy a Transmashholding csoporthoz tartozó Metrovagonmas újította fel a budapesti 3-as metró szerelvényeit – magyar szempontból botrányos feltételekkel. Az egyiptomi szerződés pedig még ennél is durvább: miközben a nagy hasznot az oroszok kaszálják le, a vasúti kocsik megvásárlásához szükséges hitelt a magyar Eximbank nyújtja Egyiptomnak. Ám mivel a magyar pénzintézet ezt csak akkor tudja megtenni, ha a projektben a magyar hozzáadott érték legalább 50 százalék, ezért el akarják adni az oroszoknak a magyar állam többségi tulajdonában álló Dunakeszi Járműjavító Kft-t. Az oroszok nem is titkolják, hogy nekik csak a „magyar érdekeket” alibiző előírások miatt van szükségük az egyiptomi megrendelésnél a magyar cégre. Ez bizonyítja, hogy a felvásárlás még mindig nem történt meg, mert ez csak akkor éri meg Putyinéknak, ha az egyiptomi hitelszerződést aláírják.

Egy szó mint száz: Putyin most többek között azért jön, hogy ezt az üzletet megsürgesse,

Orbán pedig földig hajolva segíti, hogy a magyar állam pénzéből orosz profit legyen!

Hol van már az a fideszes tábla, amelyre az volt írva: „Nem leszünk gyarmat”…? A Fidesz mostanra orosz gazdasági gyarmattá tette Magyarországot, és megalázkodva várja a helytartó látogatását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!