Feljelentették Kövért Strasbourgban, ebből nehéz lesz kimásznia

Már az Európa Tanácsot is riasztották a házelnök korlátozó intézkedései miatt.

Rájár a rúd Kövér Lászlóra, nem túl jó ómen legalábbis, hogy két nemzetközi civil szervezet feljelentette őt a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsnál, amiért újabb botrányos korlátozásokat szabott ki a magyar újságírók parlamenti munkájára. A Nemzetközi Sajtó Intézet és a 19. cikkely nevű szervezet úgy fogalmaztak:

az előírások súlyosan korlátozzák az újságírók lehetőségét, hogy kérdéseket tegyenek fel a képviselőknek és ellenőrizzék a parlament munkáját.

Amint arról múlt héten többen is beszámoltak, bár már eddig is nagyon szűkre szabottan mozoghattak csak az újságírók a törvényhozás épületében, múlt hét hétfőtől még az eddigi helyekről is ki lettek tiltva, így aztán az az egészen botrányos helyzet állt elő, hogy

már egy közönséges turista is szabadabban mozoghat a helyszínen, mint azok az újságírók, akiknek munkaköri kötelessége lenne, hogy ellenőrizzék a központi hatalom tevékenységét.

Kövér egyelőre nem reagált a feljelentésre, bár a házelnök stílusát ismerve nem lennénk meglepve, ha nagyon kiakadna rajta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!