Orbán egy újabb kudarc küszöbén áll – Hatalmas bukás vár rá az EU-ban

Orbán Viktor kemény időszak elé néz az EU-ban, mivel mostanság fog eldőlni, hogy újra teljes jogú tagja lehet-e a Fidesz az Európai Néppártnak, és most döntenek majd a magyar kormánypárt biztosi jelöltjéről is. Azonban egyik feladat sem fog egyszerűen menni a Fidesznek, és még az is elképzelhető, hogy teljes kudarcot vallanak majd.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint, Ursula von der Leyen hamarosan meg fogja tudni, hogyan vélekedik az EP-ről Várhelyi Olivér, a Fidesz biztosi jelöltje – közölte az atv.hu.

Dobrev Klára Facebook-oldalán közölte:

“Orbán Viktornak nehéz hetei vannak Európában. Első európai biztosi jelöltje, Trócsányi László megbukott. Második jelöltje, Várhelyi Olivér, az alábbi beszámoló szerint megveti az Európai Parlamentet, magát az EU-t”.

A DK EP-képviselője megjegyezte, hogy egy biztosnak három alapfeltételnek kell megfelelnie: értsen ahhoz a feladathoz, amit csinálnia kell; legyen teljesen elkötelezett a közös európai ügy iránt; végül pedig legyen a küldő országtól független személyiség.

“Várhelyi Olivér ezeknek a feltételeknek nem felel meg”

– jelentette ki Dobrev Klára, majd kitér arra is, hogy azért nem felel meg, “mert nem mondhatunk olyant, hogy az Európai Parlamentnél viszont alapelv, hogy olyan pénzt költs el, amit nem kerestél meg”.

Hozzátette továbbá azt is, hogy az őt jelölő kormányfő, nem ígérgethet olyat Bakuban, hogy Magyarország azért törekszik a bővítési biztosi pozícióra, hogy majd posztszovjet diktatúrákat segítsen közelebb kerülni az EU-hoz. Dobrev szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy

“az Európai Bizottság bármely tagja nem az EU politikáját, hanem Orbán putyini destabilizációs politikáját hajtja végre”.

A DK EP-képviselője hozzáteszi: “nem tudom, hogy Ursula von der Leyen hagyni fogja-e ezt. Hétfőn találkozni fog Várhelyivel. Szerintem addigra ismerni fogja a fenti tényeket”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!