Rendkívül erős leleplező cikk jelent meg Orbánról az egyik amerikai lapban

Igen erős megjegyzéssel kezdi Magyarországról szóló riportját a New York Times: Alig húsz méterre található Orbán Viktor vidéki házától egy fűthető gyepű, a falu lakosságánál kétszer több ember befogadására alkalmas, múzeummal és rendelővel is felszerelt stadion, míg a megye legnagyobb kórházának női vécéjében nincs szappan, a férfi vécében rosszak a piszoárok, és az éjszakába nyúlóan próbálja ellátni a még éjfélkor is várakozó harminc beteget két orvos – közölte a 444.hu.

Ez a hatalmas kontraszt, ellentmondás még azoknak is szemet szúr, akik a föld másik oldalán élnek.

Megjegyzik, hogy míg a magyar állam több százmilliárd forintnyi adót csoportosít át a sportra, a futballra, és azon belül is annak a focicsapatnak a támogatására, amit Orbán Viktor alapított, addig az egészségügyi kiadások az elmúlt kilenc évben jelentősen csökkentek.

A lap hozzáteszi, hogy az Európai Unióban Magyarországon az ötödik legmagasabb a megelőzhető betegségekben elhunytak aránya, valamint, hogy a rákos megbetegedések aránya is itt a legmagasabb.

Azt is megemlítik, hogy a magyar kormány még a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat sem hajlandó nyilvánosságra hozni, mivel az “pánikot keltene”.

A riportban kiemelik, hogy csak az elmúlt évtizedben, közel ötezer orvos hagyta el az országot magasabb fizetés reményében. Ezzel pedig nehéz helyzet alakult ki, a magyar kórházak folyamatos emberhiánnyal küzdenek. Idézik a Honvéd Kórház sürgősségi osztályának volt vezetőjét, Zacher Gábort, aki a kórház áldatlan állapota miatt mondott le. Akkor azt nyilatkozta, hogy havi 300 órát dolgozott az a 25 orvos, akik 50 helyett végezték a munkájukat, miközben 350 millió forint hiányzott a kórház költségvetéséből.

Mindezek a szemmel látható problémák mellett megy el Orbán, aki az egészségügy helyett a futballra költi az adóból származó pénz jelentős részét.

Megemlítik azt is, hogy az adóforintokból épült stadion (ami a miniszterelnök klubjának ad otthont) VIP-páholyában rendszeresen látható olyan befolyásos emberekkel Orbán, akik az állammal üzletelnek. Név szerint említik például Mészáros Lőrincet és Csányi Sándort is.

Orbánnal gyakori meccsnézőként említik Polt Pétert, aki legfőbb ügyészként dönthet arról, hogy melyik politikus vagy gazdasági szereplő ellen indít korrupciós eljárást. De megemlítik azt is, hogy Orbánt lehetett látni már Stumpf István alkotmánybíróval is, akinek épp az Orbán-kormány törvényeit kellene ellenőriznie.

Az amerikai lap azt is leírja, hogy a TAO-rendszer hatalmas korrupciós kockázatot jelent, amit az bizonyít, hogy sok cég ajánlja fel a társasági adója felajánlható részét épp a miniszterelnök focicsapatának.

“A rendszer alapfelépítése, hogy a közpénzek egy jelentős részét politikai kapcsolatokkal rendelkező sportegyesületekhez irányítsa, ahol aztán minden felügyelet nélkül költhetik azt el”

– idézi a lap Ligeti Miklóst, a Transparency International Magyarország jogi igazgatóját.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!