A legnagyobb párt botrány az évben: már Polt sem védi a pénzen összeveszett fideszeseket

Egy hónappal ezelőtt számolt be arról az Index, hogy feloszlatták a Fidesz XV. kerületi szervezetét. A hivatalos indoklás akkor az volt, hogy a rákospalotai pártszervezet két táborra szakadt, és a belháború annyira elmérgesedett, hogy esély sincs a felek kibékítésére.

A belső ellentétek kirobbantója az volt, hogy létezik egy, a Fidesz tevékenységét is segítő “civil” szervezet. A Közbizalom Közhasznú Egyesület névre hallgató szervezet tagjai Fidesz tagok is voltak, akik számonkérték Bitvai Nándor elnöktől és László Tamás volt polgármestertől országgyűlési képviselőtől, hogy miért vettek fel

szabálytalanul pénzeket az adóforintokat is felhasználó szervezet számlájáról.

László Tamás választókerületi elnök is egyben, így az ő feladata és hatásköre a feloszlatott alapszervezeteket újjászervezni. Így gyorsan sikerült újjászervezés alatt kiszorítani a pártból az ellenlábasait, akik szóvá tették a nyílt színű lopást.

Az egész ügy azért mutat túl egy egyszerű fideszes belső leszámoláson, mert már bírósági szakaszban van, a Budapesti IV. és XV. kerületi Bíróság arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy június 16-án várható ítélet. Az ügyészség okirat-hamisítással vádolja a Fidesz volt alpolgármesterét, Bitvait, aki a feltételezés szerint hamis aláírásokkal jutott hozzá a már említett közhasznú civil szervezet pénzeihez. Az ügyről készült jegyzőkönyvek pontosan bemutatják,

hogyan használta a civil szervezetet a Fidesz a saját finanszírozására,

hogyan kerültek önkormányzati, állami pénzek a szervezeten keresztül a Fideszhez. Az ügyről és a jegyzőkönyvek részleteiről bővebben a HVG cikkében tudnak olvasni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!