Megbecstelenítették Orbánék a forradalom áldozatait

Totálisan megbecstelenítették az emléküket.

Tegnap annyi minden történt, a neonácik őrjöngésétől Orbán fenyegetőzésén át a Karácsonyt ünneplő ellenzéki összejövetelig, hogy a legtöbben elsiklottak a Fidesz közleménye felett, melyet a forradalom kapcsán adtak ki. Nagy kár, ugyanis könnyen lehet, hogy Orbánéknak sikerült összehozniuk az elmúlt 29 év talán leggyalázatosabb nyilatkozatát.

Már a tételmondat sem volt semmi, azt írták, hogy “1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen”. Talán mondanunk sem kell, hogy milyen szinten erkölcstelen összemosni a XX. századi kommunista terrort a mai internacionalista baloldali törekvésekkel. Ez azonban talán még lenyelhető lenne, a sorosozó/migránsozó/xenofób Fidesztől hallottunk már cifrábbakat is. Amit viszont utána írtak, az minden határon túlment, és minden körülmények között elfogadhatatlan. Azt írták, idézzük:

“A nép békés, vér nélküli forradalomban emelte fel szavát, hogy végre ne mások döntsenek helyettünk, és Magyarország szabad, független, demokratikus ország legyen.”

Ízlelgessük egy kicsit, mit is mondott a Fidesz. Szerintük az 1956-os forradalom “vér nélküli” forradalom volt. Arról az ’56-os forradalomról beszélnek, amelynek következtében közel háromezer magyar meghalt, és amelyet vérbe fojtása után olyan tömeges megtorlás követett, ami az európai történelemben is egyedülállóan embertelen volt. (A mérleg: több száz civil, köztük a forradalom ikonikus miniszterelnöke, életét vesztette.)

Egy dolog, ha ócska pártpolitikai célokra használják egyesek a forradalom emlékét. Az már egy fokkal súlyosabb, amikor egy egyeduralomra törő, autoriter rezsim használja elődeink szabadságharcát arra, hogy saját hatalmi monopóliumát építgesse. Egy egészen más dolog azonban, ha ez a rezsim már nemcsak felhasználja a forradalom emlékezetét,

de egyenesen úgy beszél annak áldozatairól önnön tudatlanságában és hatalmi arroganciájában, mintha soha nem is léteztek volna.

Kisebb zavar támadhatott amúgy a közlemény szerkesztése közben, mert később azért megemlítették, hogy a magyarok “egy olyan szabad hazáért harcoltak és áldozták az életüket, amely szuverén…”. Ha viszont mégiscsak beismerik, hogy voltak áldozatai a forradalomnak, akkor miért mondják róla azt, hogy “vértelen” volt?

Mindaddig, amíg nem adnak erre magyarázatot, vagy nem kérnek bocsánatot az áldozatoktól a vérlázító megfogalmazásért, addig gyakorlatilag a lábukat törlik mindenkibe, akik az életüket adták a szabadságért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!