Slamasztikában a Fidesz képviselői, nem tudják hogyan szavazzanak

Fontos állásfoglalásról dönt a mai napon az Európai Parlament: az északkelet-szíriai török hadműveletről és annak következményeiről fog – várhatóan nagy többséggel – elfogadni egy hivatalos dokumentumot. A parlamenti többség már csak azért is vehető biztosra, mert az előzetes egyeztetéseken a legnagyobb frakciók, a Néppárt, a zöldek, a liberálisok és a szociáldemokraták is közösen fogalmazták meg azt az állásfoglalást, amely tartalmazza mindegyik politikai szekció véleményét.

A Fidesz EP-képviselői viszont bajban lesznek, mert ha támogatják a török agresszió elítélését, akkor Orbánnal mennek szembe, ha viszont nem, akkor tovább erősítik azokat a hangokat, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból.

Mindezzel együtt, persze a saját emberi minőségükről is számot adnak, nem mindegy, hogy egy kiállás vagy sunnyogás után ki az, aki fogadja majd egyáltalán a folyosókon a köszönésüket.

Miközben a Fidesz-kormány látványosan és nyíltan kiállt Erdoğan elnök és a török katonai beavatkozás mellett, a mostani dokumentum kimondja, hogy

  1.  a török katonai fellépés nem rendelkezik semmiféle jogalappal
  2. súlyosbítja a nyolc éve tartó szíriai konfliktust
  3.  a török agresszió veszélyezteti az egész régió stabilitását és biztonságát
  4. hozzájárul a polgári lakosság tömeges elvándorlásához és az Iszlám Állam lehetséges újjáéledéséhez
  5. elfogadhatatlan, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök fegyvernek használja a menekülteket és hogy velük zsarolja az Európai Uniót.

Minderről dr. Ujhelyi István Facebook oldaláról értesültünk:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!