Fordulat Borkai-ügyben – Újabb csapást mértek a győri polgármesterre

Borkai Zsolt győri polgármester kálváriája tovább folytatódik. Még az önkormányzati választások előtt látott napvilágot szexvideója, ahol egy horvátországi jachton orgiázott barátaival és vélhetőleg prostituáltakkal.

Az akkor még fideszes polgármester mellett kiállt pártja is, majd újraválasztása után, mikor már korrupcióról is erősen szó volt az ügyben, pártja kérésére kilépett a Fideszből, de polgármesteri címéről nem mondott le.

Most újabb súlyos csapást mértek a győri polgármesterre, mivel a Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsolt volt MOB-elnököt – közölte az index.hu.

Így Borkai a Fidesz tagság után a MOB-tagságát is elbukta.

Borkai Zsolt még 2010. novembere és 2017. május másodika közötti időben töltötte be a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) elnöki posztját. 2017. május másodikán a közgyűlés szavazásán alulmaradt, így az olimpiai ezüstérmes Kulcsár Krisztián lett a szervezet vezetője.

Borkai végül a Magyar Torna Szövetség delegáltjaként megtartotta MOB-tagságát, melyet most visszavontak tőle, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig elfogadta a szövetség döntést.

A Borkai-féle szexbotrány másik résztvevője Rákosfalvy Zoltán a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja. A szövetség már múlthéten szeretett volna tárgyalni arról, hogy megvonják a tagságát Rákosfalvynak, de az ügyvéd nem ment el a tárgyalásra, így azt elhalasztották.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!