Kövér a köztársaság születésnapján meggyalázta Göncz Árpád emlékét

Forrás: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, meglehetősen botrányosra sikeredett előadást tartott nemrég Kövér László a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Bár abban sok cifra állítás elhangzott, vitathatóan a legbotrányosabb talán az volt mind közül, amikor a házelnök hitet tett a kontroll nélküli diktatúra mellett. Kövér úgy fogalmazott:

“A fékek és egyensúlyok rendszere, én nem tudom, önök mit tanulnak, de az egy hülyeség, azt felejtsék el, annak semmi köze se jogállamhoz, se demokráciához (…) az a baj, hogy egyesek komolyan veszik, hogy fékezni kell a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt.”

Úgy tűnik tehát, a házelnök szerint az az igazi demokrácia, melyben a győztesek akarata kontroll nélkül érvényesül. Csakhogy Kövér téved, ezt jobb helyeken nem demokráciának hívják, hanem a többség (vagy legnagyobb kisebbség) zsarnokságának. Demokrácia nem létezhet ott, ahol a kisebbség akaratát és érdekeit nem védi semmi, ahol ugyanis nincs ilyen védelem, ott a kisebbséget elnyomják. Orbánék ezt teszik az ellenzékkel 9 éve, a NER lényegében a legnagyobb kisebbség (a Fidesz-KDNP) zsarnokságának rendszere. Kövér ennek a rendszernek az egyik elsőszámú haszonélvezője, érthető, hogy nem akarja, hogy bármi kontrollálhassa a túlhatalmát.

Az elmúlt 30 évben talán nem volt még egy olyan ember, aki jobban tudta volna, hogy miféle veszélyeket rejt magában egy ilyen rendszer, mint a III. Magyar Köztársaság legemblematikusabb köztársasági elnöke, Göncz Árpád. Nem véletlen, hogy az előadáson Kövér az ő emlékébe akarta mindenekelőtt beletörölni a lábát. A házelnök azt mondta,

„mai fejjel visszagondolva nem biztos, hogy jó ötlet volt köztársasági elnökké választani a rendszerváltás után.”

Ugyan nem részletezte, pontosan mire gondol, de nem nehéz kitalálni a fent elmondottak alapján, hogy mi a gondjuk a Kövér-féle újfasiszta despotáknak az egykori államfővel. Az, hogy Göncz mindent megtestesített, amikkel ők a kezdetek óta hadban állnak. A demokráciával, az egészséges, jóérzésű emberi viszonyokkal, a felvilágosodás értékrendjével, a szabadság, egyenlőség, testvériség eszmeiségével.

Lényegében hadban állnak a modernitással, a XXI. századdal, a jövővel.

Valahol szerencsés is, hogy bár jelenleg ez okozza a túlhatalmukat, később pont ezért fognak megbukni. Göncz Árpád ezt már évtizeddekel ezelőtt tudta, és milyen igaza volt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!