Óriásit bukott Mászáros Lőrinc – most magának kereste a bajt

Úgy tűnik, ezt az üzletet erősen benézte Mészáros Lőrinc, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jelenleg nem lehet kereskedni az érdelkeltségébe tartozó CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel. A szakértők szerint a probléma szinte biztosan nem a tőzsdén lévő életbiztosítóval van, hanem annak a 100 százalékos tulajdonában álló EMABIT nevű vagyonbiztosítóval.

Az EMABIT Olaszországban kezesi biztosítást kötött az Olasz Vám- és Monopóliumügynökséggel, akinek többek között az is a feladata, hogy beszedje a koncessziós díjakat és az adókat az olasz cégektől, így a szerencsejátékcégektől is. Az egész biztosítás lényege az, hogy ha valaki nem fizeti meg a díjakat, akkor a CIG ez megteszi és majd ő beszedi a késlekedőktől a díjakat, adókat.

Ebbe bukhatott bele Mészáros, mert bár pár évig jól ment az üzlet, egyszercsak

hirtelen gigantikus mennyiségű pénzt kellett fizetnie!

Lehetséges, hogy a nemfizetés mögött szervezett bűnözői csoportok állnak, de az ADM-et ez nem nagyon zavarta, lekérte a biztosítótól a szerződés szerint a hozzá be nem folyt összeget. Ennek volt a jele, hogy a magyar biztosító részvényének az értéke az elmúlt fél évben már megfeleződött. Szakértői becslések szerint minimum

1,229 millió forintot bukott Mészáros az üzleten,

bár az összeg változhat még az ügyvédi díjaktól, illetve attól, hogy mennyit sikerül behajtani az adósoktól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!