Ebbe tényleg belebukhat Orbán: címlapra került Amerikában Trump ukrán-botránya miatt

Címlapon hozta ma a Washington Post és a New York Times is, hogy az orosz elnök mellett állítólag

Orbán Viktor is vastagon tehet arról, hogy Donald Trump amerikai elnöknek rosszabb véleménye alakult ki ukrajnáról.

Ismeretes, jelenleg az Egyesült Államok talán legnagyobb alkotmányos válsága van kialakulóban, miután az amerikai elnökről kiderült, hogy visszaélve a hatalmával egy telefonbeszélgetésben megpróbálta rákényszeríteni a frissen beiktatott ukrán elnököt, hogy indítson nyomozást legnagyobb hazai demokrata riválisa, Joe Biden és annak fia, Hunter ellen.

A mostani lapértesülések arról szólnak, hogy abban, hogy Trumpnak ilyen kedvezőtlen nézetei alakultak ki Ukrajnáról, Orbánnak is benne volt a keze, a magyar kormányfővel való beszélgetés ugyanis hozzásegítette Trumpot, hogy egy “reménytelenül korrupt országnak” lássa az országot. A cikk szerint az Orbánnal való beszélgetés után a Fehér Ház szakértői már nem tudták meggyőzni Trumpot, hogy jó fényben lássa Kijevet. Bár arra konkrétan sem Putyin, sem Orbán nem beszélték rá Trumpot, hogy az ukránoktól próbáljon terhelő bizonyítékokat gyűjteni Biden ellen, a velük való beszélgetés hozzájárulhatott ahhoz, hogy Trump azt higgye, hajlamosak lennének az ukránok egy vele kötendő titkos alkura.

A hírek szerint Trump emberei kezdettől fogva ellenezték, hogy találkozzon Orbánnal, mert attól féltek – ami aztán be is következett -, hogy a Nyugaton gyakran kiközösített és az ügynökvádat rendre megkapó magyar miniszterelnök rossz hatással lesz rá. Ez az újabb botrány a lehető legrosszabb pillanatban érkezik Orbánnak, a kormányfőt ugyanis tegnap Erdogan melletti kiállása miatt

már azzal fenyegették a német kormánypártok, hogy kivágják országát az EU-ból, ha nem fejezi be a szövetség elleni izgatását.

Az hagyján, hogy ezekkel a botrányokkal könnyen lehet, hogy bukja az Európai Néppárti tagságát, de ha a németek értesülnek arról, mivel próbálta befolyásolni Trumpot, még az is lehet, hogy fel fogják gyorsítani a Magyarország ellen zajló uniós jogállamisági eljárást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!