Leszámolnak a Fidesszel – Teljes átvilágítást rendeltek el

Orbán Viktor és Páva Zsolt Fotó: Miniszterelnökség/Árvai Károly

Nem tétlenkedik az ellenzéki szövetség által támogatott új pécsi polgármester. Egy hét sem telt el az önkormányzati választások óta, Péterffy Attila máris elindította több pécsi önkormányzati cég átvilágítását – közölte az Szabad Pécs.

Pénteken három céghez vonultak ki az ügyvédek, hogy átvizsgálják a dokumentumokat, kedden pedig további négy pécsi önkormányzati többségű szervezetnél kezdődik meg az ellenőrzés.

A lap megkereste dr. Bodnár Imrét, az átvilágítással megbízott pécsi ügyvédekből álló csoport vezetőjét, aki megerősítette, hogy pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál is jártak az új polgármesterrel, és találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vezetőivel.

Az ügyvéd továbbá elmondta azt is, hogy elsősorban a vagyongazdálkodásra fókuszálnak az ellenőrzés során, hogy az felelősen és a szabályoknak megfelelően lett-e végrehajtva. A jogi ellenőrzésen túl a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is kíváncsiak az ügyvédek.

Bodnár Imre arra a kérdésre, hogy mikorra várható valami eredmény, azt felelte, hogy nagy létszámú stábbal dolgozik, így jó esély van arra, hogy viszonylag hamar fel tudjanak mutatni valamit.

Az ellenzéki polgármester tehát betartja választási ígéretét, és átvizsgálja elődje munkásságát, aki 2009 és 2019 között vezette a várost,

valamint ha szabálytalanságokat találnak az ellenőrzés során, akkor felelősségre fogják vonni a korábbi fideszes városvezetést.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!