Így kell ezt csinálni: jönnek az első meglepő húzások az ellenzéki polgármesterektől

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Igen lendületesen indul az újonnan megválasztott ellenzéki polgármesterek ciklusa, már amelyiknek nem akadályozza a Fidesz a munkába állást. Karácsony Gergelynek Budapesten első intézkedési között volt a kilakoltatások beszüntetése, ami arról tanúskodik, hogy az már biztos, hogy emberségesebb vezetője lett a fővárosnak.

Hódmezővásárhelyen pedig Márki-Zay Péter tett egy igen meglepő bejelentést:

ingyenes lesz a tömegközlekedés Hódmezővásárhelyen!

Mielőtt bárki is elkezdene hőbörögni, hogy micsoda populista intézkedés, és hogy csődöt fog okozna, meg kell hogy nyugtassuk, Márki-Zayék számoltak előtte. A polgármester felvetése teljesen jogos, mert bár a városnak csak 43 ezer lakosa van, a területnagyságot tekintve azonban az ország második legnagyobb vásrosának számít!

A kilenc buszjárat üzemeltetésének költsége 110 millió forint, aminek nagyrésze állami árkiegészítő és önkormányzati támogatás, csak 10 millió folyik be a jegyárakból. Így tulajdonképpen az önkormányzatnak összesen 10 millió forintjáról kell lemondani, hogy megvalósujon az ingyenes tömegközlekedés. Ez pedig nem jelent különösebben nagy terhet egy ilyen nagyságú városnak.

Ebből látszik, hogy nem pénz hanem szándék kérdése, az ingyenes tömegközlekedés, aminek egyébként környezetvédelmi, parkolási és sok egyéb előnye is van.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!