Rendkívüli: nem adja fel Orbán – újabb körzetek kerültek veszélybe

Folytatódik a merénylet a választások ellen.

Tegnap este példátlan támadássorozat indult a magyar emberek demokratikus döntése ellen, amikor három fővárosi polgármester is bejelentette, hogy az utolsó pillanatban megtámadták a választási eredményeiket, emiatt nem tudták időben átvenni a hivatalukat. Baranyi Krisztina, Ferencváros új polgármestere arra gyanakodott, hogy mindez azért történt, mert a Fidesz így próbál időt nyerni, hogy eltüntesse azokat a bizonyítékokat, amelyek a biztos börtönt jelenthetnék a számukra.

Úgy tűnik azonban, hogy még nincs vége a dolognak, most ugyanis

további három körzetben megtámadták az ellenzéki győzelmeket: Újpesten, Kőbányán és Cegléden is.

  • Déri Tibor, Újpest polgármestere közölte: az ő megválasztásának is nekimentek, bár hogy milyen alapon, az rejtély, mert rengeteg szavazattal nyert. Két további körzetben is kifogást emeltek (a 6-osban és a 9-esben), ahol szorosan ugyan, de ellenzéki győzelem született.
  • Kőbányán három egyéni választókerületben kell újraszámlálni az eredményeket. Itt ugyan a fideszes polgármesterjelölt győzött, de a közgyűlésben 9:8 arányban ellenzéki többség született. Ha az újraszámlálás során az ellenzék ellen döntenek, megszűnhet az ellenzék előnye a kerületben.
  • Cegléden is a helyi Fidesz próbálkozott be, ott a fideszes jelölt 5 százalékkal maradt alul a független, de az ellenzék által támogatott jelölttel szemben.

A fellebbezéseket három munkanap alatt bírálja el a központi választási bizottság, meglátjuk, hogy döntenek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!