Őrület! Orbán aranyvonatot építtet!

Fotó: parameter.sk

Úgy tűnik, Orbánnak végleg elgurult a gyógyszere. Elkészítik ugyanis 300 millió forintért azt az úgynevezett aranyvonatot, ami a Horthy-korszakban körbe vitte az országban a Szent Jobbot. A probléma ezzel nem csak az, hogy a tönkretett egészségügy és az alacsony nyugdíjak mellett nem egy aranyvonatra kellene költeni, hanem hogy

az aranyvonat teljesen értelmetlenül épül, mivel az egyház nem adja oda még a Szent Jobb másolatát sem.

Az esztelen pazarlás részleteit megíró HVG cikke felidézi, hogy az ötlet nem újkeletű. A Magyar Királyi Koronaőrök Egyesületének hosszú próbálkozás után 2011-ben sikerült elérnie, hogy rekonstruálják a Horthy-rendszer aranyvonatának díszkocsiját, aminek a tetejét négy imádkozó angyal között a Szent Korona nagyított mása díszíti, oldalát pedig bizánci stílusban festett magyar szentek képei vannak.

A megvalósítással akkor a Nemzeti Múzeumot bízták, pedig ők jelezték, hogy sem kiállítani, sem üzemeltetni nem tudnak vasúti kocsikat. Végül a tervet 2016-ban úgy fogadták el, hogy az aranyvonat a Nemzeti Múzeumot népszerűsíti, vagyis egyfajta mozgó kiállítás lesz.

Miovel közben kiderült, hogy a 2016-ban adott pénz kevés,

idén 252 millió forintot adott a kormány az aranyvonat díszkocsijának megépítésére.

A nyomokban eredeti alkatrészeket is tartalmazó, de alapvetően teljesen új vasúti kocsit a Dunakeszi Járműjavítóban készítik, majd várhatóan a Vasúttörténeti Parkba viszik. Onnét fut majd ki a nagyobb ünnepek és zarándoklatokkor, például a csíksomlyói búcsú idején. De hogy mit fog szállítani, az egyelőre rejtély, mert az egyház ahhoz sem járult hozzá, hogy a Szent Jobb másolatát vigyék rajta.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy

az aranyvonat megépítése Orbán legújabb eszelős pénzszórásai közé tartozik.

Valószínűleg nem túlzás, ha azt feltételezzük: a Fidesz szándékosan hergeli az aranyvonat megépítésével az embereket, hogy ezzel is jelezzék: Orbán Viktor bármit megtehet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!