Orbán bedühödött – Szinte teljesen kizárja a sajtót a Parlamentből!

Mióta hatalmon van a Fidesz-KDNP, azóta a kormánypárti képviselőket zavarja, ha bármilyen, az embereket érintő fontos témában kérdezik őket az újságírók, ezért sokszor válasz nélkül haladnak el közöttük.

Az elmúlt közel tíz évben folyamatosan szigorítottak a Parlament szabályozásán, így egyre kisebb teret engedtek a kérdezősködő riportereknek.

Ez azonban még mindig nem volt elég:

Megelégelve, hogy még így is vannak helyek, ahol megállíthatják a kormánypártiakat az újságírók, az Országgyűlés Sajtóirodája tájékoztatást adott ki, miszerint az őszi parlamenti ülésszak kezdetétől módosulni fognak az országgyűlési tudósítás rendjének szabályai – közölte az atv.hu.

A megjelent módosított rendelet szerint, az újságírók a plenáris ülés napján, csak a sajtóiroda külön engedélyével tartózkodhatnak majd az Országház főemeletének a kupolacsarnoktól délre eső területén, a sajtó munkatársainak biztosított üléstermi páholyt pedig majd csak az erre kijelölt útvonalon közelíthetik meg.

Közölték azt is, hogy az állandó belépők ezentúl csak az Országgyűlés rendes időszakában lesznek érvényesek, azon kívül napi belépőt kell igényelniük az újságíróknak.

Az új szabályozásba bekerült végre egy olyan pont is, ami kifejezetten a kormánypárti politikusok érdekeit szolgálja. Mivel ők nem szeretnek olyan kérdésekre válaszolni, amiket nem előre megbeszélt és leegyeztetett módon tesznek fel nekik, így többnyire a nem kormánypárti sajtó munkatársainak kérdéseit, zaklatásként értelmezték.

Ezentúl a felvételkészítés nem zavarhatja és nem akadályozhatja a képviselői vagy a hivatali munkát,

ez pedig feltételezhetően azt jelenti, hogy tilos lesz a képviselőket a folyosókon feltartani.

Emellett pedig tilos lesz felvételt készíteni a plenáris üléstermet övező folyosón, az éttermekben és a büfékben, vagy olyan helyeken, ahol biztonsági berendezések vannak, valamint a hivatali szervezet számára fenntartott területeken sem. A felvétel pedig magába foglalja a hang- és képrögzítés minden formáját.

A rendelet továbbá kimondja azt is, hogy az interjúalany bármikor visszautasíthatja vagy befejezheti az interjút, amit a sajtó munkatársainak tiszteletben kell tartaniuk, eszerint nem követhetik és tehetnek fel további kérdéseket sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!