Orbán az önkormányzati választás bukása után, távol marad még az állami ünnepségtől is

A szokásoktól eltérően, indoklás nélkül hagyja ki idén Orbán Viktor az október 23-i megemlékezést. A miniszterelnök, az elmúlt két évben tartott beszédet ezen a napon, mindkét alkalommal a Terror Háza előtt, korábban pedig külföldi kötelezettségekre hivatkozva mondta le a felszólalását.

Most azonban egyelőre semmilyen indoklást nem adtak az ügyben, miért nem szólal fel Orbán.

Elképzelhető, hogy a miniszterelnöki felszólalás elmaradásában szerepet játszik a kormánypárt hatalmas bukása, melyet az önkormányzati választásokon kaptak, mivel máskor, mint például az országgyűlési választások után, Orbán szeret kiállni a tömeg elé, és éltetni pártja sikereit.

A mostani helyzetben azonban nem igazán van mivel dicsekedni, így most Orbán inkább a háttérben marad.

A kormány hivatalos programja szerint legalábbis nincs nyoma annak, hogy tervezik Orbán felszólalását az 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezésén – közölte a 24.hu.

A hivatalosan ismertetett menetrendben szerepel, hogy október 23-án, reggel 9-kor ünnepélyesen felvonják a Kossuth Lajos téren a zászlót, 10 órától ingyenesen lesz megtekinthető a Szent Korona az Országházban, és ingyenesen lehet majd látogatni a Terror Háza Múzeumot is.

Emellett pedig egész napos családi programokkal várják az ünneplőket a Kossuth térre, este 7-kor pedig megtartják a Millenárison a már hagyományossá vált Szabadságkoncertet, Orbán Viktor miniszterelnök felbukkanását azonban egyik eseményre sem hirdették meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!