Hivatalos: kitört a háború a Fideszben – egymásnak estek a kihelyezett ülésen

A Népszava értesülései szerint a bál leginkább Orbán Viktor és Kövér László között áll.

A lap azt írja, múlt héten a házelnök utasította arra Borkai Zsoltot, hogy mondjon le jelöltségéről, ám Orbán a távolból megakadályozta azt. Mint ismert, a kormányfővel napokig nehezen lehetett kommunikálni, mert előbb Rómába utazott, hogy találkozzon Silvio Berlusconival, utána pedig Párizsba, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyaljon.

Valakinek azonban lépnie kellett, mert a Nézőpont azt mérte, hogy Karácsony átvette Tarlóstól a vezetést, és a Borkai-ügynek országos szinten is hatása lett. Kövér magához ragadta a kezdeményezést, és leszólt Borkainak, hogy mondjon le, aztán a Magyar Nemzetnek, hogy tálalják egy propagandacikkel a döntést. Borkai erre összehívott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, ám amikor Orbán Macronnal való tárgyalása után értesült arról, hogy mire készül a győri polgármester,

azonnal utasította őt, hogy mondja le a tájékoztatót.

Mint mondta ugyanis, szó sem lehet arról, hogy a Fidesz elveszítse Győrt. Ennek volt köszönhető, hogy Borkai végül lefújta a tájékoztatót, a Nemzetről pedig gyorsan eltüntették a lemondásra felszólító cikket. Hogy Orbán vajon jól döntött-e, arról mai napig megoszlanak a vélemények, külföldi lapok szerint

sokan Orbánt okolják a Fideszen belül, hogy félrekezelte a botrányt, szerintük inkább Kövér iránymutatását kellett volna követniük.

Ha ugyanis azt tették volna, talán elkerülhető lett volna a vasárnapi bukás. A Der Standard szerint többen még ma is azt sürgetik, hogy nem elég, ha Borkai kilép a pártból, le is kéne mondania, mert ha nem teszi, az egész ügy jachtostul, kurvástul végleg ráéghet a Fideszre. Az már tényszerűen bizonyítható, hogy sok fideszest elbizonytalanított a választás előtt a botrány, ezzel szemben az ellenoldalt viszont olyannyira feltüzelte, hogy kialakult a kormányváltó hangulat.

A Népszava egyelőre nem tudja, hogy a kialakult konfliktus milyen hatással volt Orbán és Kövér kapcsolatára, de állítólag a háború a Balatonalmádiba kihelyezett frakcióülésen sem hagyott alább, ott is egymásnak estek a felek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!