Így működik Orbán-rendszere: A kormányközeli lap még a Fidesz bukását is képes pozitívumokkal bemutatni

A vasárnapi önkormányzati választás elképesztő bukásáról ír a kormánypárti Magyar Nemzet, bár az ő érdekes megfogalmazásuk szerint, ez a Fidesz-KDNP erősödését jelzi, nem pedig a gyengülését.

A lap a voksolás pozitívumaira próbálja felhívni az olvasók figyelmét, annak ellenére, hogy nem csak a főpolgármesteri posztot, hanem Budapest jelentős részét és számos megyei jogú várost is elbuktak.

A Magyar Nemzet fogalmazása szerint:

“Míg tavasszal (Budapesten, az EP-választáson) 400 ezernél is többen voksoltak az ellenzéki pártokra, ez a szám vasárnap csak kicsivel haladta meg a 350 ezret. A Fidesz esetében ezzel ellentétes tendencia érvényesült: 280 ezres szavazatszámukat sikerült 300 ezer fölé emelni.”

Tehát lényegében az ellenzék gyengült, a kormánypárt erősödött (ennek ellenére elbukott a Fidesz-KDNP).

“Tarlós István mögé jóval többen álltak be idén, mint az előző önkormányzati választáson. Míg 2014-ben 290 ezren adták szavazatukat a most leköszönő főpolgármesterre, vasárnap ez a szám 306 ezer volt.”

Majd előveszik a Borkai-ügyet, mely szerintük megpecsételte több fővárosi kerület sorsát is:

Az I., a III. és VIII. kerületben is igen szoros volt a végeredmény, kevés szavazattal kapott csak ki a fideszes jelölt, és ha nincs Borkai-ügy, akkor valószínűleg ezeket a kerületeket sikerült volna megtartania a kormánypártnak.

Később a lap megemlíti Kósa Lajos gyenge lábakon álló érvelését is, miszerint

“a szivárványkoalíció sikerében szerepet játszhatott az a körülmény is, hogy a fővárosban kilencvenezer olyan külföldi állampolgár él, aki jogosult szavazni.”

Ez a cikk megmutatja, hogyan működik Orbán médiája. A legnagyobb veszteségeket is úgy próbálják bemutatni, mintha hatalmas, elsöprő győzelmet arattak volna, bár a szűkszavú nyilatkozatok arról árulkodnak, hogy hatalmas a fejetlenség és a pánik a kormányban.

Félnek, hogy a következő országgyűlési választásnál elvesztik hatalmukat, megbukik az Orbán által létrehozott rendszer.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!