Alázza a Fidesz Győrt: nekünk nem kell Borkai, de nektek jó lesz!

Ne tapsoljon senki azért, mert Borkai Zsolt bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és független polgármesterként folytatja tovább. Ez ugyanis az égvilágon semmit sem jelent. Borkai ugyanaz a korrupt és erkölcstelen politikus marad, aki eddig is volt, és

a Fidesz sem veszített semmit, hisz Győr polgármestere párttagkönyv nélkül is az ő emberük marad.

Igazából csak annyi történt, hogy a választások irgalmatlan nagy pofára esése után Orbánék nem tehetnek úgy, mintha semmi sem történt volna. Ha történetesen a Fidesz most vasárnap tarolt volna, a teljes vezérkar röhögve söpörné le az asztalról a Borkai-ügyet, mondván: az ország őket választotta, az emberek véleményt mondtak, nincs itt semmi látnivaló, Győr polgármestere továbbra is a Fidesz tagja marad.

Csakhogy nem így történt. Pedig Orbán erre számított, ezért is mondta még a választást megelőzően, hogy először majd a győri emberek mondanak véleményt Borkairól és csak utána jön ő. A kormányfő úgy számított, hogy egy nagyarányú Fidesz győzelmet követően már nem is kell foglalkoznia az üggyel. Csakhogy a kormánypárt hatalmasat bukott. Elveszítették Budapestet és a nagyvárosok jelentős részét is. Ezek után nem lehet azt mondani, hogy „nincs Borkai-ügy”.

Mondjuk ki:

Borkai kilépése csak egy színjáték, valódi következmények nélkül.

A Fideszből történt kilépés csupán arra jó, hogy azt a látszatot keltsék, hogy mégis történt valami. Hogy a Fideszben nem lehet következmények nélkül kurvázni és hülyének nézni a választókat. Ám ez igazából figyelemelterelés, hazugság. Valódi következmények ugyanis nincsenek.

A zsákmányhoz, vagyis Győr városához Borkai és a Fidesz is ragaszkodik.

Az igazi megbánás és megtisztulás ugyanis az lenne, ha Borkai Zsolt nem csak a Fideszből lépne ki, hanem a polgármesteri posztról is lemondana. Bár a törvények szerint választások után fél évig nem lehetne időközit kiírni, ezt követően azonban új vezetőt választhatna a város. Borkai azonban világossá tette: ő a következő öt évre tervez.

Ezzel viszont azt üzenik:

Borkai a Fidesznek szégyen, de a győriek viseljék csak el polgármesterként.

Ilyen megalázást magyar város a Fidesztől még nem kapott. Kérdés, hogy meddig tűrik ezt a győriek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!