Akkora pofont kapott a Fidesz, hogy még válaszolni sem tudnak a kérdésekre!

fotó: MTI / Illyés Tibor

Mint arról már beszámoltunk, a Fidesz-KDNP hatalmas pofont kapott 2010-hez képest. Az akkor megnyert nagyobb városok és fővárosi kerületek jelentős részét elvesztették, de még a 2014-es választáson is sokkal jobb eredményeket tudott a kormánypárt felmutatni.

Az egyik legnagyobb érvágást Orbánnak, most talán nem is a megyei jogú városok egy részének elvesztése jelenti, hanem az,

hogy a főváros vezetését is elbukta.

Karácsony Gergely, az ellenzéki összefogás közös jelöltje, sikeresen legyőzte Tarlós Istvánt. Az atv.hu megkérdezte Hollik István kormányszóvivőt arról, hogyha Karácsony Gergely bemegy ma vagy a héten Orbán Viktorhoz a Miniszterelnökségre, akkor a miniszterelnök fogadja-e majd Budapest megválasztott új főpolgármesterét.

A kormányszóvivő röviden csak annyit válaszolt, hogy erről majd a miniszterelnök úr fog dönteni.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy le kell-e egyáltalán ülnie tárgyalni az ellenzéki főpolgármesterrel a miniszterelnöknek, hisz Orbán korábban azt nyilatkozta, hogy aki a nyerő oldalon van, annak tud pénzt adni. Ezt úgy lehetett érteni, hogy a miniszterelnök csak a fideszes vezetésű városokkal kíván együttműködésre törekedni, de most, hogy  Karácsony Gergely győzött, ő van a ‘nyerő oldalon’.

Hollik erre a kérdésre is csak annyit válaszolt: “Erről majd a miniszterelnök úr dönteni fog értelemszerűen“.

Az újságíró azt is megkérdezte a kormányszóvivőtől: elképzelhetőnek tartja, hogy nem lesz semmilyen kommunikáció a miniszterelnök és Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely között?

“Erről, mindenről a miniszterelnök fog dönteni”

– válaszolta Hollik István, majd hozzátette, hogy a kormány arra törekszik, hogy az ellenzéki vezetésű városok is fejlődjenek, így keresik majd az együttműködési lehetőségeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!