Most érkezett: Budapest brutálisan elhúzott, reménykedhet az ellenzék

Bár még nem tudni pontosan, hogy a Borkai-botrány mely tábor szavazóit mozgósíthatta igazán, általános elemzői vélemény, hogy a minél magasabb fővárosi részvétel arány inkább az ellenzéki oldalnak lehet kedvező.

Ennek fényében pozitív fejlemény, hogy az 5 évvel ezelőtti, 2014-es 15 órási részvételi arányhoz képest (ami 29,09 százalék volt) az idei választáson 15 óráig már

a budapestiek 36,37 százaléka leadta a szavazatát.

Persze ez nem garancia semmire, nagy a bizonytalanság, de néhány hete még a fideszes belső mérések is úgy szóltak, hogy Tarlósnak inkább a 40-45 százalék közötti részvétel lenne az előnyös. Ehhez képest az adatokból most nagyon úgy tűnik, hogy

Budapesten akár még az 50 százalék is meglehet.

Az eredmények egyelőre inkább hasonlítanak a 2006-os önkormányzati választáshoz, amit Orbánék még az őszödi beszéd körül kialakult feszültség ellenére is elvesztettek.

Jelenleg amúgy az országos átlag is 4 százalékkal jobb, mint 5 évvel ezelőtt, épphogy csak nem közelíti meg a 2006-os rekordnak számító részvételt (most a választók 34,69 százaléka, 13 éve 34,77 százaléka járult az urnák elé).

Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy van miért bizakodnia az ellenzéknek, persze nem szabad elbíznia magát senkinek, még csak most jön a déli szieszta utáni második szavazói hullám. Aki még nem adta le a szavazatát, még néhány óráig megteheti.

Este hétig az Ön kezében is ott van a hatalom! Éljen vele!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!