Medgyessynek vallotta be Orbán a legnagyobb hibáját

Medgyessy Péter volt miniszterelnök csütörtökön az MTA Humán Tudományok Központjában a Paradigmák fogságában: Elitek és ideológiák a magyar pénzügyi kapitalizmusban című kötet bemutatója alkalmából vett részt egy beszélgetésen.

Maga a könvy témája is érdekes, hiszen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az eltelt 30 év távlatából kritikusabban megvizsgálja, újraértékelje és elemezze a rendszerváltást követő közpolitikai döntéseket, az ezeket kiváltó eseményeket és az ezek miatt elindult folyamatokat.

Azonban egy fontos, eddig nem ismert részlet is kiderült a 2002-es Orbán bukása uráni időről, ami sok mindent megmagyaráz abból, hogy mi történt 2010-után. Medgyessy Péter elmesélte, hogy Orbán Viktor, mikor 2002-ben átadta neki a kormányzást, azt mondta, egy hibát követett el, azt, hogy

nem építette ki kormányzása alatt az új gazdasági és kulturális elitet, lerombolva a meglévőt, és ezt a hibát mégegyszer nem fogja elkövetni.

Nos, ehhez kezdett hozzá 2010-ben Simicskával, majd tőle is megszabadulva Mészáros Lőrinc vezetésével és más strómanokkal együtt. Ezek szerint, Orbán a gazdasági és kulturális fölényben látja a hatalom megtartásának a kulcsát, nem pedig a jó kormányzásban, a társadalmi jólétben és békében.

Pedig az országnak arra lenne szüksége.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!