Miközben mindenki Borkaira figyel, Orbán kirobbanthatta a következő migrációs válságot

Talán még sosem csapott ekkora botrányt a kormányfő, pedig az ő mércéjével mérve az nagy szó.

A Spiegel információi szerint tegnap botrányos körülmények között Orbánék megvétózták az EU közös állásfoglalását, melyben figyelmeztetni akarták Törökországot az Észak-Szíriában indított kurdok elleni hadműveleteiknek a veszélyeire. A lap szerint a tervezet már kedd este kész volt, szerda reggel, még a támadások megindítása előtt alá is akarták írni,

a magyar diplomácia azonban minden indoklás nélkül megvétózta azt.

Az EU arra akarta felszólítani a törököket, hogy haladéktalanul állítsák le az egyoldalú hadműveleteiket, mert az civil áldozatokat követelhet, és akár egy

újabb migránsválságot is okozhat.

Az Eurológus szerint szerda estére aztán, miután két civil áldozat már biztosan meghalt a hadműveletek következtében, Orbánék, feltehetően hogy elkerüljék a még nagyobb botrányt, beadták a derekukat, és ők is aláírták a közös nyilatkozatot. Persze ez már eső után köpönyeg volt, addigra a magyar kormányfő aljas trójaifaló-taktikája már működött, Erdogan megindíthatta kurdellenes hadjáratát.

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy ezúttal azonban átléptek egy határt a provokációban Orbánék, most már ugyanis vér is tapad a kezükhöz. Sokak szerint ha sikerül korábban elfogadni az EU mind a 28 tagállamának a közös nyilatkozatát, azzal talán sikerülhetett volna még idejében elég nyomást gyakorolni a török vezetésre, hogy lefújja, vagy legalábbis újragondolja a támadást. De Orbán Viktor miatt nem sikerült, az erős kezű diktátorok összefogása működött, ami most már ártatlanok halálát is okozta.

A hírek szerint hatalmas a botrány az EU-ban, a luxemburgi külügyminiszter rendesen ki is akadt, azt mondta, hogy “ha még egy hasonló nyilatkozatot sem tudnak közösen összerakni, akkor még törpéknek sem lehet őket tekinteni külügyi kérdésekben“.

Hogy Orbán miért csinálhatta ezt? Egyrészt nagy valószínűséggel azért, hogy elgördítse az akadályokat Erdogan agresszív és háborús tervei elől, és zöld utat adjon neki, másrészt azért, hogy egy újabb potenciális migránsválság kirobbantásával újabb feszültséget szítson az EU-ban, és újra tetszeleghessen a hősi migránsvédő szerepében.

Osszuk meg minél többen, hogy lássák a fideszesek is, ki támogatja igazán a migrációt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!