Elképesztő! A Fidesz megtiltja a tanároknak, hogy beszéljenek a fizetésükről!

Fotók: Instagram / PSZ Országos Ifjúsági Tagozat

A Fidesz meg akarja tiltani a tanároknak, hogy beszéljenek a fizetésükről. Az új szabályt a Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusain tesztelik: egy olyan titoktartási nyilatkozatot íratnak alá velük, mely szerint tilos beszélniük a juttatásaikról. Ráadásul a tanároknak még akkor is be kell tartaniuk ezt a titoktartási kötelezettséget, ha a munkaviszonyuk már megszűnt.

A tiltás oka világos: a Fidesz nem akarja, hogy a tanárok megcáfolhassák a fizetésükről szóló hazug fideszes propagandát!

Emlékezhetünk, hogy néhány hete a Pedagógusok Szakszervezetének Országos Ifjúsági Tagozata fotókampányt indított, amelyben pedagógusok tucatjai álltak a nyilvánosság elé, bemutatva, hogy milyen megalázóan keveset keresnek. A Fidesznek ez persze kellemetlen volt, hiszen Orbán és emberei mindenhol azt hazudják, hogy a tanárok milyen jól keresnek. Jól példázza ezt, hogy pár éve a a 18. kerület fideszes polgármestere azzal viccelődött, hogy akkora fizetésemelést kaptak a tanárok, hogy egyikük Mercedes terepjárója miatt nem tudott parkolni.

A most némaságra ítélt pedagógusok ügyével kapcsolatban a Népszava megkereste a Pedagógusok Szakszervezetét, ahol elmondták:

a tanári fizetésekkel kapcsolatos titoktartási nyilatkozat abszolút jogsértő.

A tanárokat ugyanis ez nem csak a nyilatkozatoktól tiltja el, de attól is, hogy jogsegélyért forduljanak a szakszervezethez. Ráadásul a Munka törvénykönyve szerint az sem lehetséges, hogy akkor is titoktartásra kötelezzenek közalkalmazottakat, ha a jogviszonyuk már megszűnt. Az pedig  már egyenesen a vicc kategóriájába tartozik, hogy titoktartási kötelezettség megszegése esetén azokkal a  közalkalmazotti törvényben meghatározott jogkövetkezményekkel fenyegetik a tanárokat, amelynek a fegyelmi felelősséggel kapcsolatos rendelkezéseit 2012. július 1-től hatályon kívül helyezték.

A szakszervezet ezért azt tanácsolja, hogy a titoktartási nyilatkozatot egyetlen tanár se írja alá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!