Borul a bili – Borkai “bulijának” újabb kapcsolatára derült fény!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb részletre derült fény Borkai Zsolt győri Fideszes polgármester tavalyi orgiájával kapcsolatban. Az eseményen részt vett az a Szabó Ervin is, aki két évvel ezelőtt elnyerte a győri diákolimpia étkeztetési feladatait – közölte az index.hu.

Ez önmagában még nem lenne furcsa, de az igen, hogy a cége által benyújtott ajánlat, 896 millió forintról szólt, míg a pályázaton induló másik ajánlat, melyet érvénytelennek nyilvánítottak, csak 229 millió forintról.

Tehát annak ellenére, hogy Borkai “barátjának” cége négyszer drágább ajánlatot nyújtott be, képes volt nyerni.

A Szabó Ervin-féle Diákolimpia 2017 Kft. eredeti ajánlata 1,196 milliárdról szólt, de azt végül a város le tudta alkudni, mivel a nyertes cég átnézte ajánlatát, és talált benne 300 milliónyi felesleget.

Az étkeztetési feladatokat elnyerő cég 2017-ben, mely akkor még három cég konzorciuma volt, 237 millió forintos adózott eredményt tudott elérni, melyből Szabóék végül százmillió feletti osztalékot tudtak kivenni.

A lapnak korábban a győri polgármesteri hivatal azt közölte, hogy “az étlap összeállításánál szigorú előírásokat és a sportolók számára előírt speciális étrendet is figyelembe kellett venni”, de a hatalmas árkülönbségre nem tudtak választ adni.

Természetesen nem állítható, hogy befolyásolta volna a győri vezetőséget a döntés meghozatalában az a tény, hogy az akkori győztes céget részben tulajdonló Szabó Ervin jó viszonyt ápol Borkai Zsolttal,

de a tény, hogy a vállalkozó és a polgármester közös orgián vettek részt, mindenképp figyelemre méltó.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!