Rendkívüli: borul az ellenzéki összefogás – itt van az árulók listája

Mindent borított a Jobbik Győrben.

A Borkai-botrány kellős közepén a Jobbik győri alapszervezete váratlanul bejelentette, hogy

visszalépnek az ellenzéki összefogástól,

emiatt az ellenzéknek négy körzetben nem lesz közös jelöltje a most vasárnapi választáson. Bár a párt helyi vezetője szerint a lépést már hónapok óta tervezik, és nem Borkai Zsolt szexbotránya miatt csinálják, beszédes, hogy a bejelentést akkor tették meg, amikor a 13 éve a várost vezető Borkaitól látványosan elkezdtek elfordulni a helyi választók.

Fodor Roland Facebook-bejegyzésében “ellenzéki moslékszövetségnek” nevezte az összefogást, állítása szerint eddig is csak azért mentek bele, hogy a szövetségnek ne legyen ideje új jelölteket állítani, amikor ők a választás előtt felrúgják az egészet. A jobbikos szavazatok elvesztésével az ellenzék nagy valószínűséggel nem fog tudni önálló frakciót alakítani a közgyűlésben.

Fodor Roland, a győri Jobbik vezetője

Bár Fodor váltig állítja, hogy a lépésnek nincs köze Borkai botrányához, az azért minimum gyanús, hogy a közlemény szövegezésében olyan,

mintha egyenesen a Fidesz országos központja mondatta volna tollba vele.

Még az idei önkormányzati kampányban használt fideszes kulcsjelszó, az “alkalmatlan” is megjelenik benne, Fodor annak nevezte ugyanis Glázer Tímeát, az ellenzék közös jelöltjét. De Borkai botránya kapcsán is úgy beszélt, mintha echte fideszes lenne. Mint írta, az egész botrány egy “magánéleti kérdés”, ami olyan,

mintha a DK országos pártközpontjából rendelték volna meg, hogy “ocsmány módon lejárassák általa a város polgármesterét”.

Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy amennyiben a Jobbik nem határolódik el azonnal győri alapszervezetéről, úgy végérvényesen bizonyítja, hogy valójában kinek az oldalán áll.

Itt olvasható Fodor Facebook-bejegyzése:

ELJÖTT A VÁRT PILLANAT!KILÉPÜNK AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSBÓL!A mai napon mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint…

Közzétette: Fodor Roland – 2019. október 7., hétfő

 

FRISSÍTÉS:

Szerencsére a Jobbik vezetősége résen volt, Jakab Péter frakcióvezető be is jelentette Facebook-oldalán, hogy az érintett képviselők tagsága felfüggesztésre került, és etikai eljárás indult velük szemben. Jakab arra kérte a szavazókat, hogy változatlanul támogassák az ellenzéki összefogás jelöltjeit. (Ez persze eső után köpönyeg, a jobbikos árulók miatt az érintett körzeteket már biztosan elveszíti az ellenzék – a szerk.)

Jakab Facebook-bejegyzése itt olvasható:

Üzenet a győrieknek!A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy 4 tagja visszalépett a közös…

Közzétette: Jakab Péter – 2019. október 8., kedd

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!