Orbán kapkodni kezdett – kitört a pánik a Fideszben

Egyre nagyobb bajban van a Fidesz, ezt úgy tűnik, már Orbán sem tagadja. Szerintünk legalábbis felér egy beismeréssel, hogy a kampányhajrában hirtelen miért döntött úgy a miniszterelnök, hogy felrúgja az eddig kijelölt stratégiáját.

Több nagyvárosban is egyre nagyobb bajban van a Fidesz. Ezt már nemcsak közvélemény-kutatás, hanem egyes fideszes politikusok magatartása is bizonyítja. Az elmúlt hetekben Orbán Viktor látványosan kimaradt a kampányból, ami tőle szokatlan, a kormányfőnek ugyanis már 2002 óta egyfajta védjegye, hogy nagyot fut a különböző kampányok hajrájában. Az idei az első kampány, amiben ezt nem tette meg. Az utóbbi időszakban sok összeesküvés-elmélet napvilágot látott arról, vajon miért nem.

Fideszes bennfentesek az Indexnek azt nyilatkozták, hogy Orbán azért maradt ki az idei önkormányzati kampányból, mert egyrészt nem akarta, hogy a helyhatósági választások egyfajta népszavazásba forduljanak át róla és a rendszeréről,

másrészt mert állítólag arra számít, hogy az idei lehet az első választás 2006 óta, melyben komoly esélyei vannak a fidesznek a vereségekre.

Orbán 13 éve minden választást fölényesen nyer (az utóbbiakat lehet ugyan, hogy már erős csalásgyanúval, de az kétségtelen, hogy sajnos még mindig a Fidesz a legnépszerűbb párt Magyarországon), így nem csoda, ha elszokott attól, hogy belföldi politikai ellenfelei megszorongathatják. Márpedig a centrális erőtér összeomlásával és a kormány bal- és jobboldali ellenzékének összefogásával az a szokatlan helyzet alakult ki, hogy

veszélybe került orbán politikai tákolmánya, a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

A kormányfő a szivárogtatások szerint attól tart, hogy egy esetleges vereség ráéghet, ami akár a varázstalanodását is okozhatná. Régóta hangozhatott hiedelem, hogy a Fidesz-tábort Orbán varázsa tartja egyben; eszerint ha a kormányfő legyőzhetetlenségébe vetett hit megszűnne, úgy a kormánypártok is egykettőre összeomolhatnának.

Ez a lehetőség és az, hogy az ellenzék akár még a vártnál is jobban szerepelhet a vasárnapi választáson, olyannyira nem tűnik elrugaszkodottnak, hogy Orbán a jelek szerint komolyan elkezdett aggódni. Nehéz lenne legalábbis másként értelmezni azt, hogy hirtelen miért rúgta fel eddigi taktikáját, és vetette be magát 5 nappal a választás napja előtt mégis a miskolci kampányba.

🔸Orbán Viktor🔸: Miskolc maradjon a nyerő oldalon! Ma a jegyzői irodában Miniszterelnök úrral egyeztettünk a város fontos ügyeiről.

Közzétette: Alakszai Zoltán – 2019. október 8., kedd

 

Orbán Alakszai Zoltánt, a Fidesz helyi jelöltjét látogatta meg. Érkezéséről különös módon nem tájékoztatták előre a sajtót, sőt még a saját szimpatizánsaikat sem. Kiállását csak finoman, közösségi médiás felületeken merte vállalni. Ez alátámasztani látszik, amiről az Index írt, hogy

Orbán szerint is itt már a saját politikai túlélése a tét.

Hogy ez mennyire fog sikerülni neki, az csak rajtunk múlik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!