Bíróság mondta ki, hogy nem mondott igazat a fideszes polgármesterjelölt

Fotó forrása: Vári Attila Facebook-oldala

Bíróság előtt kellett tanúskodnia a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjének, aki a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vezetőjeként tett vallomást az adott ügyben. A másodfokú bíróság szerint,

az eljárás során a tanúk nem mondtak igazat, így köztük a fideszes Vári Attila sem.

Az ügy részletei szerint, a PSN-ben tartottak egy kulturális rendezvényt, ami után a biztonsági őrök durván megvertek egy egyetemistát, aki emiatt feljelentést tett.

A két biztonsági őr vádlottként állt bíróság elé, és az első, majd a másodfokú bíróság is arra az eredményre jutott, hogy lényegében ok nélkül verték meg az egyetemistát.

A biztonsági őrök azt vallották a bíróságon, hogy az egyetemista tört-zúzott a mosdóban, majd fenyegetően lépett fel velük szemben, ezért kellett nekik az erélyesnél jóval keményebben fellépniük. Ugyan ezt állította a sportcsarnok biztonságáért felelős vezető, a rendezvény biztosítását végző cég embere és Vári Attila fideszes polgármesterjelölt is.

Végül a másodfokú ítélet kimondta, hogy a helyszíni szemle és az ott készült fotók is cáfolják azt az állítást, miszerint a sértett tört és zúzott a mosdóban, valamint a sértett mellett kiálló tanúk vallomása is cáfolja a vádlottak történetét – közölte a Népszava.

A bíró végül arra jutott, hogy a biztonsági őröket menteni próbáló tanúk – köztük Vári Attila – vallomásának hitelessége erősen megkérdőjelezhető, mivel azt a bizonyítékok nem támasztják alá, így végül a sértett állításait fogadta el.

Ez az ügy pontosan mutatja, hogy

miközben ok nélkül megvernek a biztonsági őrök valakit, a fideszes polgármesterjelölt ahelyett, hogy a bántalmazókat elítélné cselekedetükért, ő inkább védelmébe veszi őket, és a sértett ellen hamisan tanúskodik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!