Orbán kamerák előtt vallotta be, hogy vesztett

Forrás: MTI

Többször írtunk mi is róla, hogy minden előzetes információ szerint nem lesz meg a többség ahhoz, hogy Orbán volt igazságügyi miniszterét, Trócsányi Lászlót biztossá válasszák az Európai Unióban. A folyamatok során azonban Orbán olyan erősnek és alkuképesnek érezte magát, hogy a folyamatos figyelmeztetések ellenére kitoartott Trócsányi mellett.

Azonban tegnap este  nyílt színen kellett bevallania, hogy vesztett!

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága hétfői egyértelmű elutasítása után teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Trócsányi személye az egész bizottság megválasztását veszélyezteti, nem tartható tovább a személye. Így Orbán Viktor hétfőn este megerősítette, hogy Várhelyi Olivért, az EU-hoz akkreditált állandó képviselet vezetőjét javasolta új magyar biztosjelöltnek. Korábban erről már a Reuters hírügynökség és más uniós források is írtak, mint lehetséges cseréről.

Orbán abban bízott, hogy az Ursula von der Leyenek adott eddigi támogatás elegendő lesz ahhoz, hogy át tudja nyomni a jelöltjét az EP-n. Nagy valószínűséggel a kormánypárti sajtóban erről többet nem is fogunk olvasni, hiszen ez Orbán életének az egyik legnagyobb politikai kudarca.

Trócsányi ugyanis nem csak egyszerű jelöltje volt Orbánnak, de a Fidesz listavezetője az EP választások során, az egész kampányuk arca, a legkiemeltebb személy, akinek a legfontosabb posztot szánta. Helyette, egy a belpolitikai színtéren nevenincs embert kellett jelölnie, ami valljuk be, elég megalázó lehetett számára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!