Kormányzati beismerés: Magyarország nem jogállam

Nem nagyon lehet Kovács Zoltán kormányszóvivó szavait másképp értelmezni, mint a bevallását annak, hogy Magyarország nem jogállam. Finnország miniszterelnöke, Antti Rinne még a hétfői budapesti látogatása előtt arról beszélt a finn YLE Radio Suominak: Magyarország és Lengyelország már nem ellenzi az uniós költségvetés és a jogállamisági elvek betartásának összekapcsolását.

Kovács Zoltán kormányszóvivő azonban hétfőn gyorsan sietett megcáfolni, hogy erről szó sincs a magyar kormány részéről! Mint fogalmazott: “A jogállamiságot összekötni az uniós költségvetéssel puszta politikai zsarolás. Amennyiben a tagállamok ragaszkodnak ehhez, akkor egyszerűen nem lesz uniós költségvetés, mert Magyarország meg fogja vétózni.”

Innentől kezdve egyetlen egy kérdés merül csak fel. Ha Magyarország jogállamként működik, akkor semmi gond nincs ezzel a szabályozással, hiszen hozzájuthatunk az EU-s forrásokhoz. Viszont ennek az ellenkezője is igaz, ha ennyire hevesen tiltakoznak az ilyen irányú szabályozás ellen, akkor valószínűleg arra számítanak, hogy Magyarország így nem jutna hozzá az egyébként neki járó uniós pénzekhez.

Ez azonban így csak egyet jelent, megérkezett a kormányzati beismerése annak, hogy Magyarország nem jogállam, és jogosulatlan lenne az EU-s támogatásokra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!